Laatste nieuws

Jarige seniorensoos is een groot succes

De Seniorensoos bestaat één jaar en heeft in die tijd laten zien dat er veel behoefte is aan activiteiten en gezellige bijeen­komsten voor ouderen. Tijdens de soos van 30 maart 2023 brachten bijna 40 trouwe bezoekers een toost uit op hun wekelijkse samenkomst en wensten elkaar een lang vervolg.

Seniorensoos 30 3 2023 3670 kleinKoersballen in de grote hal van 't TrefpuntDe bijeenkomsten zijn iedere donderdag van 14.30 tot 16.30 uur in ’t Trefpunt. Bezoekers kunnen meedoen aan activiteiten zoals sjoelen en koers­ballen, of tafel­spelletjes zoals Rummikub, Triominos en bridge. “Maar gezelligheid en met elkaar over van alles en nog wat kletsen is misschien wel het meest belangrijk” aldus Joke Lubberdink, de grote kracht achter de bijeenkomsten.

Vliegwiel
24 maart 2022 was de aftrap van de seniorensoos met een optreden van de Neighbour Sisters. Het was vanaf dag één een groot succes. “Het werkt als een vliegwiel” aldus Joke ”bezoekers nemen vaak weer iemand mee en ook worden afspraken gemaakt om elkaar vaker te zien of samen dingen te doen.” Ook in de vakantie­periode willen de enthousiaste ouderen niet zonder hun soos en als het Trefpunt dicht is wordt naar een andere zaal uitgeweken.

Uitstapjes
Seniorensoos 30 3 2023 3687 kleinJoke en een team van begeleiders ontvangen de gasten, zetten alle spellen klaar en zorgen dat alles goed verloopt. Af en toe worden er lezingen gegeven, bijvoorbeeld over dementie, of worden geheugen­oefeningen gedaan. Soms organiseert het team een uitstapje en ook daar is veel belang­stelling voor. Binnenkort gaat het gezelschap naar het Kröller-Müller Museum in het Nationaal Park de Hoge Veluwe met zijn prachtige beeldentuin. De grote touringcar is al bijna volgeboekt.

Zorgcoördinator
Joke Lubberdink is zorgcoördinator voor Gorssel. Vanuit die functie doet ze meer dan alleen de senioren­middagen organiseren. Ze helpt ook bij hulpvragen op verschillende zorg­terreinen, zodat senioren langer thuis kunnen blijven wonen. Of als iemand vastloopt en niet weet waar te beginnen bij het zoeken naar een oplossing. Dit werk is mogelijk dankzij bijdragen van de gemeente, het Oranjefonds en organisatie vanuit de werkgroep Zorg&Welzijn van de Dorpsraad Gorssel.

Seniorensoos 30 3 2023 3734 kleinOrganisatoren van de Seniorensoos v.l.n.r.: Willy, Ans, Bep, Wil, Rieja en JokeDeelname aan de Seniorensoos is gratis. Voor wie niet zelfstandig kan komen wordt vervoer met de busjes van SWL geregeld.
Meer informatie bij Joke Lubberdink, tel 06-10004084 of e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

 

Redactie Gorssel.nl
30 maart 2023

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends