Laatste nieuws

Jeu de boules baan en speelplek in het Oldenhofpark

OldenhofparkTuimelrek-001Duikelrek zoals dat in het Oldenhofpark komtWaarschijnlijk zal er in komend voorjaar een jeu de boules baan worden aangelegd in het Oldenhofpark met daarbij vier speeltoestellen voor kleine kinderen en zitgelegenheid. Dat komt achter Den Oldenhof, half zichtbaar vanaf de hoofdingang; half onder bestaande bomen, half in de zon. De jeu de boules baan wordt 13 x 8 meter, voldoende om twee potjes tegelijk te spelen. De eenvoudige speeltoestellen zijn van natuurlijk Robinia-hout voor kinderen van 3 tot 8 jaar. Het zijn een wipkip, duikelrek, evenwichtsbalk en een 'op en overnet'.

Spelersgroep
Tot de sloop van de oude Oldenhof kwam er jarenlang een groep vitale ouderen jeu de boules spelen in het Oldenhofpark. Met de sloop is hun baan verdwenen en de groep heeft de gemeente Lochem, Stichting Welzijn Lochem en de Vereniging Dorpsraad Gorssel gevraagd om een nieuwe baan. De werkgroep Centrumvisie van de Dorpsraad heeft dat plan opgepakt en uitgewerkt tot het hierboven beschreven geheel. Genoemde spelersgroep was de directe aanleiding, maar het is de verwachting dat er meer groepen van de baan gebruik zullen maken. Het initiatief sluit aan bij het streven het verblijf in het mooie park wat aantrekkelijker te maken voor de inwoners van Gorssel.

Realisatie
OldenhofparkOpenOverrekOp en overnetHet is de bedoeling dat de baan wordt aangelegd door Vrielink Joppe. De toestellen en banken zullen worden geplaatst door vrijwilligers van de werkgroep Centrumvisie.
De totale kosten van € 12.000,- worden gelijkelijk gedragen door de gemeente Lochem, de Dorpsraad, het Oranje Fonds en er loopt nog een aanvraag voor een restant. Pas als deze aanvraag is goedgekeurd kunnen de toestellen besteld worden en kan de spade echt de grond in. 
De Dorpsraad zal de plek beheren en onderhouden.

Snelle maatregelen
De gemeente Lochem heeft een regeling ‘Snelle maatregelen’ waarvoor jaarlijks € 10.000 beschikbaar is. De belangenverenigingen die in de verschillende kernen van de gemeente Lochem actief zijn kunnen hier een beroep op doen voor financiering van projecten of activiteiten die nog niet in een dorpsplan zijn opgenomen. Naast bovengenoemd project van de Dorpsraad Gorssel heeft het college van B&W tevens een bijdrage van € 6.000 voor Harfsen goedgekeurd. Dat is bestemd voor het opstellen van een inrichtingsplan voor de buitenruimte op locatie Hoeflo. Gemeente en Stichting Kulturhus Harfsen willlen samen met andere partners op basis van dit plan zorgen voor de aanpassing van nutsvoorzieningen, groen, bestrating, parkeren en ontsluiting evenals speelvoorzieningen bij Hoeflo.
Eind vorig jaar hebben Vereniging Almens Belang en Wakker Loarne subsidie uit het budget voor ‘Snelle maatregelen’ ontvangen. In Almen ging het om de herinrichting van parkeren bij de Berkelweg. In Laren is subsidie verstrekt voor het realiseren van een ontmoetingstafel bij de basisscholen.

Meer informatie over het plan in het Oldenhofpark bij Bob Kempink van de werkgroep Centrumvisie, tel. 0575-493113


Gorssel, 30 januari 2015

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends