Laatste nieuws

Jeugd behaalt zwemdiploma’s in de Boskoele in Gorssel

Maar liefst 37 zwemdiploma’s zijn er dit jaar uitgereikt in zwembad de Boskoele. Zowel voor als na de zomervakantie konden kinderen afzwemmen. Een groot aantal behaalde zelfs twee diploma’s in één zwemseizoen.

Boskoele-Afzwemmen2015-325pxHet voorjaar was fris en koud maar dat heeft acht kinderen er niet van kunnen weerhouden dit jaar hun A en in sommige gevallen ook hun zwemdiploma B te halen. Jayden de Vries, Nora Hövels, Linde Hemelaar, Floortje Fabry, Cheyenne Vrieze en Mick en Timo Brouwer kunnen volgend jaar vrij het zwembad induiken. “Altijd fijn als je kind kan zwemmen en helemaal als het in korte tijd kan” volgens één van de trotse ouders. “Het vraagt wel veel inzet want je moet vaak oefenen”.

Door het koude voorjaar werden de lessen in mei en juni ingekort en in de zomer is de tijd weer ingehaald door met kleine groepjes te lessen en extra lessen te gegeven. Bij de Boskoele wordt ruimte gemaakt om het programma aan te passen en af te stemmen op de kinderen.

De zwemlessen zijn dit jaar hoofdzakelijk door Leonie Wagenvoort gegeven met ondersteuning van Arie van Winden. “De kinderen stonden trouw vier keer per week klaar om te lessen”, vertelt Leonie. “Hun geweldige humor en fantasie maakten het lesgeven tot een feestje”.

Arie heeft zich onder andere ingezet voor kinderen die wat extra ondersteuning nodig hadden. Zo hebben Julius Folkers en Eefje Elzenga bij Arie hun A-diploma gehaald en konden daarna direct instromen in het groepje dat voor B ging. En niet alleen Julius en Eefje maar ook Lola Wendt,  Govert van der Weijden,  Joshua Versteeg, Tom Vulink, Lars Peters, Jorik Plette en Karlijn en Jasper Dik konden aan het einde van het seizoen hun B en/of C-diploma in ontvangst nemen.

Na het behalen van het C-diploma kunnen kinderen verder gaan met zwemvaardigheden. Dan leren ze nog beter zwemmen. Maar ook hoe ze een drenkeling redden, hoe ze zelf uit een omgeslagen bootje kunnen komen, hoe ze van hun broek al watertrappelend in het water een reddingsboei kunnen maken en nog veel meer. In totaal behaalden acht kinderen survival 1 of survival 2 waarvan een aantal ook nog eens in combinatie met een C-diploma. Voor survival 1 gingen op Isa Vulink, Laurin Schlief, Kian Kamphuis, Maria Versteeg en Isa en Lucas Bolder. Het survival 2 diploma werd gehaald door Cécile van Poecke en Karlijn Vaessen.

Veel kinderen zwommen op de allerlaatste dag dat het zwembad officieel geopend was nog af. Ouders verzamelden zich langs de kant en nestelden zich in het waterige zonnetje. De organisatie maakt er dan ook echt een feestje van.

Voor de kinderen die op die dag verhinderd waren, werden andere momenten gezocht. “Fijn als een organisatie zich zo flexibel opstelt” zegt één van de ouders. “Je mist dan wel het gezamenlijke feestje maar als je kind er klaar voor is, is het toch fijn als het af mag zwemmen”.

Volgend jaar mei gaan de eerste zwemlessen weer van start. Houd voor de juiste data en programma de website (www.zwembaddeBoskoele.nl) in de gaten.

Gorssel, 7 september 2015

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends