Laatste nieuws

Joke Lubberdink nieuwe zorgcoördinator

Joke Lubberdink is de nieuwe zorgcoördinator in Gorssel. Een zorgcoördinator fungeert als onafhankelijk cliënt­ondersteuner. De functie werd eerder vervuld door Lieke Schlatmann. 

Geen onbekende
LubberdinkJokeZorg kleinJoke LubberdinkJoke Lubberdink is geen onbekende in Gorssel. Tot twee jaar geleden runde zij samen met collega’s een goed lopende fysiotherapie­praktijk in Den Oldenhof. Ze heeft altijd veel vrijwilligers­werk gedaan en kent veel mensen in Gorssel. Joke zet zich graag in voor anderen en is fervent tuinierster. Golf is haar sport en soms zit ze op de duo­fiets met mensen van De Borkel.

Zorgcoördinator
Een zorgcoördinator zorgt voor een laagdrempelige verbinding tussen inwoners en algemene (formele of informele) voor­zieningen. Joke bezoekt ouderen, schakelt hulp in of sluit zaken kort met vrijwilligers van bestaande activiteiten, in samen­werking met andere instanties, zoals Stichting Welzijn Lochem. Wie bijvoorbeeld behoefte heeft aan contact, zich eenzaam voelt of het spoor bijster is in het soms complexe zorg­landschap kan bij haar terecht. Ook mensen die iets willen organiseren voor een specifieke groep kunnen voor hun initiatief met Joke contact opnemen.

Contact
De Gorsselse zorgcoördinator werkt samen met de Dorpsraad Gorssel en wordt gesubsidieerd door de gemeente Lochem. Mede dankzij subsidie van het Oranje­fonds is er ook financiering beschikbaar voor speciale projecten.
Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 06-10004084.


Gorssel.nl
10 februari 2022

 

Aanvulling 25 april 2024: vanaf deze datum is de correcte naam van de zorgcoördinator: welzijnscoördinator. Dat geeft het werkterrein beter weer. De welzijnscoördinator biedt een luisterend oor op het gebied van zorg en welzijn, maar verleent zelf geen zorg.

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends