Laatste nieuws

Jong en oud spelen Bingo in de Borkel

Bingo! Mevrouw Reuvekamp is de eerste die Bingo heeft. In de eerste week van 2018, op 4 januari, zijn de spelleiders Bjorn, Greg, Floris en Thijm, vier jongens uit groep 7/8 van de Vullerschool. Bingo spelen in de Borkel is nou niet meteen wat je verwacht van vier jongens in de kerstvakantie.

Hoe kwamen jullie bij dit idee?
BorkelBingoVan links naar rechts: Bjorn, Floris, Thijm en Greg en prijswinnaar mevrouw Reuvekamp“In de week voor de kerstvakantie wilden we Bingo gaan spelen met de mensen van de Borkel. Het leek ons leuk om de mensen een leuke middag te bezorgen. Alleen kon dat niet direct worden geregeld, daarom doen we het vandaag”, vertellen de jongens. Janet Hartman, coördinator dagbesteding bij de Borkel, heeft samen met de jongens een datum geprikt in de kerstvakantie.

Hoe hebben jullie het georganiseerd?
De jongens konden de Bingokaarten en de fiches lenen van de Borkel. De prijsjes hadden ze zelf bij elkaar verzameld. De prijsjes variëerden van een fles wijn tot een glazen schaal en een zakje met nougat. Wat zou nou de eerste prijs moeten zijn? De een vond de fles wijn, terwijl de ander de glazen schaal juist als eerste prijs zag. Uiteindelijk werd besloten dat degene die won zelf mocht kiezen uit de prijzen.

Wie won de eerste ronde?
De taken werden goed verdeeld: om de beurt trokken de jongens een getal en lazen dit luid en duidelijk voor. Regelmatig gaven de jongens een update van alle getallen die tot dan toe getrokken waren. De eerste ronde moesten de spelers als eerste de rij onder de B van Bingo vol krijgen. De spelers werden bijgestaan door vrijwilliger Thea Visser en Janet Hartman. De eerste ronde werd gewonnen door mevrouw Reuvekamp. Zij mocht als eerste uit de prijzen kiezen. Ze koos voor de nougat stukjes. “Dan heb ik nog iets om weg te geven”, zei ze.

Iedereen blij!
In de tweede ronde was het de bedoeling om de hele kaart vol te krijgen. Drie mensen hadden tegelijk BINGO. Ai, er waren nog maar twee prijsjes. Gelukkig had Janet nog een extra prijsje, dat er snel aan toe werd gevoegd. De prijswinnaars mochten kiezen. De fles wijn was snel verdeeld, maar voor de glazen schaal moest nog worden gestreden. Uiteindelijk was iedereen heel blij met de gewonnen prijzen maar vooral met de gezellige middag.


Gorssel, 4 januari 2018

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends