Laatste nieuws

Jongeren spelen Sirkelslag in Gorssel

“Nee, je moet links! Yes, we hebben em!”. De decibellen vliegen om je oren. Twee groepen van 11 jongeren speelden afgelopen vrijdag Sirkelslag in de kerk van Gorssel. Zij streden tegen meer dan 7500 andere jongeren in Nederland. In een live verbinding met Klaas van Kruistem werden de jongeren meegenomen in de spellen. Thema dit jaar was Jona!

Sirkelslag Team1Het Gorsselse team 1 en team 2 (onder) speelden Sirkelslag met ruim 7500 andere jongeren in Nederland“Voor de hoeveelste keer organiseren we dit nou?”, vraagt Karin Sieders aan Annie Dijkstra. “Voor de achtste keer of zo? Ik weet het eigenlijk ook niet precies.” Karin en Annie zijn de drijvende krachten achter Sirkelslag in Gorssel. “We starten altijd met friet en een snack zodat de jongeren met een goed gevulde buik kunnen starten met het spel. Dat hebben ze wel nodig want de spellen doen niet alleen een beroep op snelheid en fysieke inspanning maar ook op behendigheid, geheugen en samenwerking”, licht Annie toe.

Sirkelslag Team2Dit keer zijn er 22 jongeren die meespelen in Gorssel. Ze zijn tussen de 12 en 15 jaar oud. In twee teams strijden ze tegen elkaar maar tegelijkertijd ook tegen meer dan 7500 andere jongeren in Nederland. Elk team heeft een eigen teamcaptain: Annie Dijkstra en Marieke Bargerbos. De teamcaptains hebben een belangrijke taak om hun team goed door de spellen te leiden, hen aan te moedigen en te coachen. De jury bestaat zoals elk jaar uit Wilma Makkink en Daan Bargerbos. Zij hebben de schone taak om de teams te beoordelen en punten toe te kennen. De punten geven ze op hun beurt door aan Karin Sieders die als spelleider de punten online invoert op een uniek account waarmee de teams zijn ingelogd op Sirkelslag.

“Het is elk jaar weer een feestje om te zien hoe leuk de kinderen het vinden. En om te zien hoe JOP (de jongeren organisatie van de Protestantse kerk in Nederland) weer te gekke spellen heeft bedacht. Dit jaar moesten we contact leggen met een ander team in Nederland. Wij hadden contact met een team uit Gorinchem waarmee we onder andere een rebus moesten maken. Het ene team moest van het eerste deel van de zin een rebus maken en dit via WhatsApp delen met het andere team. Het andere team moest van het tweede deel van de zin een rebus maken en dat ook delen. En dat allemaal binnen 10 minuten. Dat maakt het spel ook zo leuk. De tijdsdruk zorgt voor extra dimensie”, aldus Karin.

De jongeren vonden het een super leuke avond en stuiteren nog na van de adrenaline. Ook deze editie was weer geslaagd.

 
Gorssel, 9 februari 2020

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends