Laatste nieuws

Joop Hekkelman publiceert: ‘Iej mot toch wat’

HekkelmanColumns klein

Joop Hekkelman uit Gorssel heeft een boekje uitgebracht met de dialect­columns die hij in de periode maart 2020 t/m juli 2021 schreef voor weekblad De Gids. Met de titel ‘Iej mot toch wat’ refereert hij aan anderhalf jaar corona­tijd waarin we moeizaam op zoek gingen naar zinvolle besteding van onze tijd. Hem is dat onder andere gelukt door wekelijks een ‘stuksken’ in dialect te schrijven voor De Gids. 

‘Stuksken’ 
Hekkelman publiceert al sinds jaar en dag verhalen en columns, zowel in de streek­taal als in het Nederlands. Om dichtbij zijn moedertaal te blijven noemt hij een column liever ‘’n stuksken’. In het boekje zijn alle 62 ‘stukskes’ uit de corona­periode opgenomen. Ina Klomp-Meijer, inwoonster van Gorssel en bekend als illustratrice van kinder­boeken, heeft met een aantal fraaie tekeningen de inhoud een extra accent meegegeven. 

Rode draad
De onderwerpen die aan bod komen zijn divers, niet specifiek op corona gericht en overstijgen het verspreidings­gebied van De Gids. De coronacrisis loopt als een rode draad mee, maar de onderwerpen gaan van yoga op een matje tot dode ring­slangetjes en hondenpoep, en van MRIJ-koeien tot de gevolgen van droge zomers. De insteek van de ‘stukskes’ is afwisselend serieus, humoristisch en hier en daar ontbreekt ook de zelf­spot niet.

Waar te koop?
Het boekje is te koop bij de boekhandels Bechtle in Gorssel en Lovink in Lochem. Bovendien is het verkrijgbaar bij Spar Vrielink in Harfsen, De Winde in Harfsen, De Stempel­winkel in Eefde, Supermarkt Centerrr in Almen, Supermarkt Centerrr in Barchem en Marskramer in Laren. Het kan ook worden besteld bij www.achterhoekseboeken.nl en www.dialectkring.nl.
‘Iej mot toch wat’ telt 76 pagina’s en kost € 9,95 en is te koop vanaf 9 oktober 2021. 


Gorssel, 9 oktober 2021

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends