Laatste nieuws

Jubilarissen bij Scouting Kompasnaald

Zaterdag 20 april j.l. hingen er vlaggetjes en ballonnen bij het clubhuis van Scouting Kompasnaald, want er was feest! Iris Kamphuis is 15 jaar lid van de groep en Marja Hiethaar zelfs al 50 jaar. Zeker reden om het te vieren met leden, leiding en bestuur.

Kompasnaald Iris kleinIris KamphuisIris kwam als welp in 2009 bij de groep, waarna ze bij de scouts het scoutingspel ging ontdekken. Samen met andere meiden werd ze explorer en ze groeide door tot welpen­leiding. Elke zaterdag­middag beleeft ze plezier op het clubhuis samen met de kinderen en de andere leiding. Uit handen van de voorzitter ontving ze de oorkonde en insigne.

Kompasnaald marja kleinMarja HiethaarMarja was totaal verrast en dacht dat er pannen­koeken gebakken werden binnen, maar begreep dat de vlaggetjes en de komst van bestuur iets meer betekenden. Marja kwam in 1974 bij de kabouters (zo heette toen nog de leeftijds­groep die nu welpen heet) en werd samen met leeftijds­genoten padvindster (de scouts nu). Na het volgen van cursussen werd ze welpen­leiding Baghera, de zwarte panter uit Jungle Book. Bij de kinderen ligt haar passie en daar geniet ze elke opkomst van.
Marja kreeg uit handen van de voorzitter de oorkonde en een mooi speldje met 50 opgespeld, dat erbij hoort.

Kompasnaald bakken kleinPannenkoeken en een eitje bakkenIn de kampvuurkuil werden eitjes en pannen­koeken gebakken. De kinderen zochten in het bos een stok met triangel­vorm. Over het uiteinde aluminium­folie een dan creëer je dus een pan! De pannen­koeken smaakten goed en natuurlijk waren er marsh­mallows als toetje!
Het was al snel vier uur en het feest was ten einde.
 

Gorssel, 22 april 2024

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends