Laatste nieuws

Jubileum bij de Gorsselsche Boerendansers

Jenny en Eef Schonewille zijn tijdens de Algemene Jaarvergadering van de Gorsselsche Boerendansers gehuldigd met hun 40-jarig jubileum. Jenny danst met een vaste danspartner en Eef is één van de drie accordeonisten die de groep tijdens de repetities en optreden begeleiden. Zij kregen bij deze gelegenheid een glazen bokaal met inscriptie en een bos bloemen aangeboden door de voorzitter en secretaris Van de Boerendansers.

Boerendansers 80 jaar
Boerndansersjubileumferb2014-325pxJenny en Eef Schonewille zijn al 40 jaar bij de Gorsselsche Boerendansers en worden in de bloemetjes gezet.De Gorsselsche Boerendansers vieren dit jaar hun 80-jarig jubileum. Er zullen verder geen feestelijkheden plaatsvinden, want in 2009 is het 75-jarig jubileum uitbundig gevierd in Gorssel. Wel zal de hele groep in september twee dagen ergens in Nederland het jubileum vieren. Waar dat is, dat houdt de jubileumcommissie nog geheim.

De Boerendansers treden veel op, zowel in eigen land, als in het buitenland. De groep bestaat momenteel uit 29 personen, waarvan 12 echtparen en treedt ca 25 keer per jaar op tijdens braderieën, jaarmarkten en in verzorgingshuizen.


Gorssel, 5 maart 2014

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends