Laatste nieuws

Jumbo Gorssel Brinkman helpt GOVOS met actie

GOVOS voert actie ten behoeve van een rioleringsproject in Cochabamba in Bolivia.  Bij Jumbo Gorssel Brinkman staat een collectebus bij de flessenautomaat.

Cochabamba
CochabambaFolder
GOVOS (GOrssel Voor Ontwikkelings-Samenwerking), is opgericht in 1980 en staat aan de basis van fairtrade winkel ‘Eerlijk! genieten, wereldse kadowinkel’ aan de Hoofdstraat in Gorssel.
De vereniging GOVOS ondersteunt een educatief centrum in twee arme wijken in Cochabamba, Bolivia. Hier worden kinderen en jongeren van arme ouders opgevangen. Ze krijgen les en twee maaltijden per dag. Ook is er voor ruim vijftig basisschoolkinderen buitenschoolse opvang in het centrum. Voor de ouders worden er regelmatig thema-avonden georganiseerd, waar onderwerpen als drugs, criminaliteit, hygiëne en seksuele opvoeding aan de orde komen.
Het educatief centrum is voor haar bestaan afhankelijk van de steun uit Gorssel. Twee jaar geleden begon GOVOS met een sponsoroffensief. Dit heeft een groot aantal nieuwe sponsoren opgeleverd, zowel particuliere als uit het lokale bedrijfsleven.

Riolering
Sinds enkele maanden is er in de straat bij een van de locaties in Cochabamba door de plaatselijke overheid eindelijk riolering aangelegd. Het centrum moet zelf voor de aansluiting op het riool zorgen en de noodzakelijke sanitaire voorzieningen zelf aanschaffen, zoals toiletten, wastafels en eventueel een douche. GOVOS wil daar graag mee helpen, zodat de oude ‘poepdozen’ binnen afzienbare tijd tot het verleden behoren.
De reguliere opvang mag hier echter niet onder lijden. GOVOS wil dan ook de komende maanden een of meer gerichte acties op touw te zetten, in de hoop een extra krediet beschikbaar te kunnen stellen. Pas dan kan de lang gekoesterde wens, de aanschaf van sanitair, worden gerealiseerd.

Hulp van Jumbo Brinkman
Han-Christiaan Brinkman van Jumbo Gorssel Brinkman biedt GOVOS de helpende hand: vanaf begin november tot en met januari staat er een collectebus naast de flessenautomaat in het halletje naast de Jumbo. Bij de collectebus is een foto geplaatst van een Boliviaans meisje (misschien nog wel bekend van de folders en posters van GOVOS) en een korte omschrijving van het doel van de actie. Klanten kunnen ten behoeve van het werk en de actie van GOVOS hun statiegeldbon in de collectebus stoppen. De opbrengst gaat dan naar GOVOS.

Verloting
Aan de statiegeldactie is nog een verloting verbonden. Een woordvoerder van GOVOS: “Wij verloten aan het eind van de maanden november, december en januari een waardebon van € 10, te besteden bij ‘Eerlijk! Genieten, Wereldse Kadowinkel’ aan de Hoofdstraat 43e in Gorssel. Om mee te doen schrijft u uw naam en telefoonnummer achterop de bon. U kunt zo vaak meedoen als u wilt”.
GOVOS hoopt op veel statiegeldbonnen en benadrukt dat het geld in zijn geheel op de plaats van bestemming komt en daadwerkelijk aan het beoogde project wordt besteed.


Gorssel, 2 november 2017

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends