Laatste nieuws

Kampioenschap voor Annemoon van Dienst

Op zaterdag 21 januari 2017 werd in Appelscha het Nederlands Kampioenschap Veldrijden voor de jeugd verreden. Annemoon van Dienst uit Gorssel deed mee in categorie 6 (meisjes 14 jaar) en werd in die categorie Nederlands Kampioen.

Veldrijden
Annemoon2Annemoon van Dienst in actieNaast het mountainbiken, waar Annemoon niet onverdienstelijk in presteert, rijdt ze ook op de veldrijfiets. Dit seizoen reed ze een aantal nationale veldrijwedstrijden, met als afsluiting van het seizoen het Nederlands jeugd-kampioenschap in haar categorie.

Spannende wedstrijd
Annemoon startte op de tweede startlijn. Na de start was het ongeveer honderd meter rechtdoor op asfalt, gevolgd door een slingerpad en zo het bos in. In het bos volgde een prachtig parcours met steile klimmen, glibberende afdalingen en een lange trap. Het was dus zaak om zo snel mogelijk naar voren te komen om kans te kunnen maken op een plaats op het podium.

Annemoon3Knap sturen
Na de start wist ze door knap sturen als derde het veld in te gaan waarna ze al vlot door kon schuiven naar de eerste plek. In de derde ronde kwam ze ten val, waardoor de concurrentie dichterbij kon komen. Deze ronde werd ze voorbijgereden en moest ze op de tweede plek aansluiten. Berekenend hield ze dit tot de laatste ronde vast om halverwege de laatste aanval in te zetten. Zo kon ze doorschuiven naar de eerste plaats. Het werd een spannende strijd tussen Annemoon en haar achtervolgster Senne Knaven. 

Annemoon1Uiteindelijk finishte Annemoon met twee fietslengtes voorsprong als eerste en werd dus Nederlands Kampioen.


Gorssel, 29 januari 2017

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends