Laatste nieuws

KanaalLokaal gaat weer open

Het buitenwinkeltje KanaalLokaal met hand­gemaakte artikelen uit de streek gaat vrijdag 10 juni 2022 weer voor de eerste keer van het seizoen open. Daarna zal het verkoop­punt vaak op vrijdag en zaterdag open zijn, als het tenminste goed weer is.

KanaalLokaal22 kleinDe buitenwinkel KanaalLokaal aan de Oxerweg in JoppeDan zijn er in en voor het koetshuis van Carla Braakhekke in Joppe weer talloze zelf­gemaakte artikelen uitgestald, zoals keramiek, vlecht­werk,  zelf­gemaakte jam, honing, plantjes, foto’s, leer en patchwork. Carla: “Er zijn weer een heleboel nieuwe leuke artikelen gemaakt deze winter! Het is zeker de moeite waard om even vrijblijvend een kijkje te komen nemen.”
KanaalLokaal is ontstaan vanuit een potten­bakkers­club van zes vrouwen. Hun creativiteit leidde tot volle huizen ondanks dat de dames veel weggaven. Zo kwam het idee van een winkeltje, zonder winst­oogmerk en voor een goed doel. Andere hobbyisten en creatievelingen sloten zich aan, waarmee het aanbod werd verbreed tot een aantrekkelijk geheel.

Goed doel
KanaalLokaalCheque kleinLieke, instructrice bij de Pasmanmanage, ontvangt een cheque van € 725,- namens KanaalLokaal van Brigitte Saelens (links), Carla Braakhekke en Annette Meessen (rechts) De deelnemers kiezen ieder jaar een goed doel, dat een vijfde deel van de prijs van het artikel krijgt. Vorig jaar was dat de Stichting Paardrijden Gehandicapten Deventer Gorssel e.o. in de Pasman­manege in Eefde. De verkoop­opbrengst van 2021 was goed voor een gift van € 725,- die op 20 april 2022 tijdens een rondleiding in de Pasman­manege aan de stichting is overhandigd.

Stichting Leergeld Deventer
Het goede doel voor 2022 is Stichting Leergeld Deventer. Deze organisatie biedt kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen de kans mee te doen met activiteiten op het gebied van sport, cultuur, dans & muziek, onderwijs en computer & internet.
Carla: “We hopen deze zomer een mooi bedrag voor ze te kunnen realiseren. Iedereen is van harte welkom op onze eerste openings­dag op 10 juni .”

Open bij mooi weer op vrijdag en zaterdag
KanaalLokaal start weer kleinKanaalLokaal kent geen vaste openings­tijden, maar is veelal geopend op vrijdag en zaterdag met mooi weer. Vrijdag vanaf ca. 11.00 uur tot 17.00 uur en zaterdag vanaf ca. 12.00 tot 17.00 uur.
De openingsdagen zijn enkele dagen vooraf te zien op de website van KanaalLokaal onder ‘Geopend?’

Adres:  Oxerweg 6,  7215PB Joppe

   

   

Gorssel, 4 juni 2022

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends