Laatste nieuws

Kapel op ’t Rijsselt kan voorlopig door

De concerten in de Kapel op ’t Rijsselt kunnen tot 1 juni 2025 worden voortgezet. Er is overeen­stemming met pandeigenaar Pluryn. De dreiging van sluiting is voorlopig afgewend.

Roerig jaar
Concertpodium Kapel op ’t Rijsselt in Eefde, al dertig jaar een locatie waar goed bezochte concert­series plaatvinden, heeft een roerig jaar achter de rug. In 2023 kreeg de Stichting Kapel op ’t Rijsselt van de eigenaar van de kapel, zorg­instelling Pluryn, te horen dat de Stichting vanaf 1 januari 2024 geen gebruik meer van de kapel zou kunnen maken. Men wilde/kon geen geld meer steken in het pand. Alleen als de Stichting alle kosten (dus ook de eigenaarslasten) voor haar rekening zou nemen, konden de concerten en activiteiten tot in ieder geval 1 juni 2025 worden voort­gezet. 

Kapel Rijsselt

Overeenstemming
Inmiddels is met de eigenaar overeenstemming bereikt over de voorwaarden waaronder de concerten en activiteiten tot 1 juni 2025 in de Kapel kunnen plaats­vinden. Daarna wordt van jaar tot jaar bekeken of er mogelijkheden zijn om ook in een volgend seizoen de activiteiten te continueren. Het seizoen 2024/2025 is dus in ieder geval veilig gesteld.
Binnenkort komt de brochure voor het concert­seizoen 2024/2025 uit. Alle concerten van het nieuwe seizoen zijn ook te vinden www.kapeloptrijsselt.nl en in de agenda van Gorssel.nl.

Jubileumconcert
Op 30 september 2024 viert de Kapel het dertig­jarig bestaan met een jubileum­concert: dan brengt Barokconcert La Sorpresa onder meer de Branden­burgse Concerten van Johann Sebastian Bach.
Het eerstvolgende concert (en tevens laatste van het seizoen 2023/2024) is op 12 mei 2024: dan speelt Barokorkest Radio Antiqua werken uit de glorietijd van Venetië.

Kapel op ’t Rijsselt
(terrein van Pluryn)
Mettrayweg 21
7211 LC Eefde
Website


Redactie Gorssel.nl
2 mei 2024

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends