Laatste nieuws

Kapel op ’t Rijsselt presenteert nieuw programma

Muziek- en theater­podium Kapel op 't Rijsselt presenteert het program­ma voor het nieuwe seizoen 2022/2023. Concert­locatie is de kapel op landgoed ’t Rijsselt in Eefde. Het openings­concert is op 25 september. 

Oude bekenden en nieuwe gezichten
KapelInterieur kleinInterieur Kapel op 't RijsseltIn het nieuwe seizoen presen­teert de Kapel enkele concerten die eerder moesten worden geannu­leerd. Zo staat het muzikale verhaal ‘Alhambra revisited’, met onder anderen zangeres Rolinha Kross, opnieuw op het program­ma. Andere namen uit een eerder seizoen zijn het Olga Vocaal Ensemble in een kerst­programma met muzikale vrolijk­heid uit het hoge noorden en de jonge bariton Raoul Stef­fani, die tijdens het nieuwjaars­concert samen met het ensemble Flor d'Amor laat horen dat liederen van Schubert goed samen kunnen gaan met Caribische swing. 
BriskBlokfluitfoto FoppeSchut kleinEnsemble Brisk (foto Foppe Schut)Verder viert blokfluit­ensemble Brisk samen met organist Lourens de Man zijn 35-jarig jubileum in de Kapel, brengen pianist Matthieu Idmtal en violiste Marley Erickson muziek uit de klas­sieke periode en de Roman­tiek, laat The Hague String Trio horen dat de pittige rit­mes en de passie van de Oost-Europese volks­muziek de basis vormen voor veel klas­sieke muziek, zetten sopraan Wendy Roobol en forte­pianiste Ursula Dütschler Wolfgang Amadeus Mozart in het zonne­tje en maakt het Resonans Ensemble duidelijk dat de ‘nyckel­harpa’ (een instrument met snaren én toetsen) garant staat voor een gevarieerd concert. ResonansNyckelharpa sleutelvedel kleinNyckelharpa'sHet seizoen wordt af­gesloten door de Portugese zangeres Magda Mendes, die samen met haar ensemble een muzikale reis maakt door haar vader­land.

Openingsconcert
Kapel op 't Rijsselt opent het concert­seizoen op 25 september 2022 samen met het Opera Platform Gelderland-Overijssel met ‘Un mari à la porte’, een komische operet­te in één bedrijf van de Franse componist Jacques Offen­bach. Deze uit­voering vindt plaats in de Buiten­sociëteit van theater Hanze­hof in Zutphen.

Agenda Gorssel.nl
De voor­stellingen (en eventuele locatie­wijzigingen) worden ook vermeld in de agenda van Gorssel.nl.
Buiten het eigen programma biedt de Kapel ook een gast­vrij podium aan andere uit­voerenden. Ook deze concerten krijgen veelal een ver­melding in de agenda van Gorssel.nl.

Kapel op ’t Rijsselt
(terrein van Pluryn)
Mettrayweg 21
7211 LC Eefde
Website 


Redactie Gorssel.nl
29 augustus 2022

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends