Laatste nieuws

Karin Komdeur genomineerd als sportvrouw van 2015

De Sportraad Lochem heeft Karin Komdeur, inwoonster van Gorssel, genomineerd voor de titel Sportvrouw van het jaar 2015. Karins passie voor de triatlonsport begon in zwembad De Boskoele in Gorssel.

Passie voor de triatlon
Karin Komdeur triatlonKarin Komdeur tijdens de triatlon 2013 in Almen
Foto: Annemiek Dijksman
Toen Leonie Wiggers, voormalig bedrijfsleider van zwembad De Boskoele, in 2012 startte met een zwemtraining voor triatleten, meldde Karin Komdeur zich direct aan. Niet zozeer om zich te bekwamen in de triatlonsport, maar vooral om het borstcrawlen beter onder de knie te krijgen. In 2013 nodigde Leonie haar uit om samen mee te doen aan een triatlon en in datzelfde jaar won Karin de triatlon die in zwembad De Berkel in Almen georganiseerd werd. Het vuurtje was aangestoken.

Multisport
“Wat de triatlonsport leuk maakt, is dat het een ‘multisport’ is”, geeft Karin Komdeur aan. “Het bevat drie disciplines, namelijk zwemmen, wielrennen en hardlopen en die doe je in deze volgorde achter elkaar. Je kunt verschillende triatlonafstanden doen, variërend van een achtste waarbij je 500 meter zwemt, 20 km fietst en 5 km hardloopt, tot de Iron Man waarbij je 3,5 km zwemt, 180 km fietst en 42,5 km hardloopt.  En daartussen liggen dan een kwart triatlon, een halve triatlon, enzovoort”.

Sportverkiezing
Meer dan een kwart triatlon heeft Karin Komdeur nog niet gedaan. Maar dat heeft Leonie Wiggers er niet van weerhouden Karin aan te melden voor de sportverkiezing Lochem 2015. “Zij is voor mij echt een sportvrouw”, geeft Leonie aan. “Karin combineert werk, gezin, vrijwilligerswerk en sport en dat doet ze redelijk verdienstelijk. In 2015 deed ze in Rijssen voor het eerst een kwart triatlon (1.000 m zwemmen, 40 km fietsen, 10 km hardlopen) en werd ze derde in haar leeftijdscategorie. Dat is een hele prestatie.”

Veel trainingsuren
De zwemgroep is uitgegroeid tot een vaste groep triatleten onder de naam ‘triatlongroep De Boskoele’. Samen zwemmen de triatleten ’s zomers in De Boskoele en ’s winters in De Beemd in Lochem. Het aantal trainingsuren voor een triatlon is behoorlijk. “Juist het trainen met gelijkgestemden maakt het sporten leuk”, geeft Karin aan. “Je stimuleert en motiveert elkaar en als het wat minder gaat dan pep je elkaar op.”
Jorrit Erps, manager van de zwembaden in de gemeente Lochem: “De stem van de zwembaden heeft ze en nu maar hopen dat meer mensen hun stem op haar uitbrengen!”.
Op de website www.sportverkiezinglochem.nl kunt u uw stem uitbrengen. Stemmen is mogelijk tot 10 februari. Vrijdagavond 12 februari wordt de winnaar bekend gemaakt bij Zalencentrum Stegeman in Laren. De avond begint om 20.00 uur, iedereen is welkom.

 
Gorssel, 17 januari 2016

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends