Laatste nieuws

Kennismaken met Scouting IJsselgroep

Scouting IJsselgroep nodigt jongens van 7 t/m 11 jaar uit om op zaterdagmiddag 27 augustus kennis te maken met scouting. De jongensgroep van de Gorsselse scouting heeft dan de aftrap van het nieuwe seizoen met een leuk en uitdagend programma met ‘Bushcrafting’.

Wat is Bushcrafting?
IJsselgroepBushcraftenKLBij bushcraft gaat om het beleven van de natuur en het jezelf zo aangenaam mogelijk maken. Beleven dus, en niet overleven, zoals bij survival. Bushcraft is dus een activiteit waar de Scouting zich prima in kan vinden! Tijdens het programma wordt er op een primitieve (maar veilige) manier vuur gemaakt en wordt er een simpel maar lekker gerechtje bereid op het kampvuur! Daarnaast is er ook nog tijd om een gaaf bosspel te doen.

Kennismaken met scouting
Scouting 3Deze middag is dus een ideale manier om nader kennis te maken met de jongensscouting in Gorssel! Scouting IJsselgroep is een gemoedelijke en kleinschalige groep met een jong maar ervaren leidingteam. “De groep staat voor kwaliteit, persoonlijke ontwikkeling en heel belangrijk: een goede groepssfeer! Elke zaterdagmiddag worden er leuke en uitdagende activiteiten georganiseerd die in het teken staan van buitenleven, samenwerken, spel, creativiteit en meer. Dus twijfel niet meer en kom gezellig meedoen!” aldus een woordvoerder van de scouts.

Zaterdag 27 augustus van 13.00 tot 16.00 uur.
Scouting IJsselgroep richt zich op jongens uit Gorssel, Epse, Joppe, Harfsen en omstreken.
De groep heeft zijn activiteitenterrein aan de Kwekerijweg 5 in Gorssel, tegenover Camping Jong Amelte.

 
Gorssel, 21 augustus 2016

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends