Laatste nieuws

Kerk Gorssel/Epse: nieuwe predikant in zicht

Bij de Protestantse Gemeente Gorssel/Epse en de Protestantse Gemeente Eefde ont­stonden eind 2020 vacatures na het vertrek van respectie­velijk ds. Daan Barger­bos (van Gorssel naar Dwingelo) en ds. Arie Broek­huis (vanwege emeritaat). De beide protestantse gemeentes gingen op zoek naar een gezamenlijke full­time voor­ganger. Ook pastoraal werker Jenny Mooij vertrok uit Gorssel. 

Nieuwe predikant in zicht
KerkGorssel kleinKerk Gorssel: nieuwe predikant in zichtInmiddels lijkt een nieuwe predikant in zicht. De kerken­raden van de gezamen­lijke kerkelijke gemeentes Gorssel/Epse en Eefde hebben op 10 augustus 2022 besloten ds. Gertjan de Pender te beroepen als predikant. Gert­jan de Pender is momenteel voor­ganger in de Protestantse Gemeente Varsse­veld. De kerken­raden hopen eind augustus de beslissing van ds. De Pender te vernemen.

Pastoraal werkers
KerkEpseAfscheidMooij21 8 2022 2 kleinKerkgebouw Epse tijdens afscheid Jenny Mooij op 21 augustus 2022Inmiddels heeft ook pastoraal werker Jenny Mooij haar dienst­verband bij de kerkelijke gemeente Gorssel/Epse beëindigd. Op zondag 21 augustus werd er in de kerk van Epse afscheid van haar genomen.  In de afscheids­dienst, waaraan Jenny op dwars­fluit een muzikale bijdrage leverde, werd ze bedankt voor haar werk in de kerkelijke gemeente en haar toe­wijding daarbij. Jenny gaat vanaf 1 september aan het werk als pastoraal mede­werker in de Protestantse Gemeente Zwolle.
De beide kerkelijke gemeentes Gorssel/Epse en Eefde zijn gezamenlijk op zoek naar twee part­time pastoraal werkers.

Verkoop kerkgebouw Epse
De Protestantse Gemeente Gorssel/Epse heeft besloten vanwege oplopende exploitatie­kosten het kerk­gebouw in Epse af te stoten. Gorssel.nl berichtte daar al eerder over. 
Inmiddels is bekend geworden dat het gebouw per 1 november 2022 verkocht is. De kerkelijke gemeente zal op een passende manier van het gebouw af­scheid nemen. Nadere bijzonderheden zijn nog niet bekend.


Redactie Gorssel.nl
23 augustus 2022

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends