Laatste nieuws

Kerncontactfunctionaris aanspreekpunt voor inwoners

Appie Baas en Liesbeth van Rijn zijn sinds eind 2013 aan de slag als kerncontactfunctionaris binnen de gemeente Lochem. Sindsdien hebben ze al veel kennismakingsgesprekken gevoerd en goede contacten gelegd. Als er vanuit de inwoners van de gemeente vragen zijn of er is een burgerinitiatief, dan kan met hen contact worden opgenomen. Zij vertellen graag kort over hun werkzaamheden en kijken uit naar een prettige samenwerking.

Aanspreekpunt
appiebaas liesbethvanrijn325Kerncontactfunctionarissen Liesbeth van Rijn en Appie BaasAppie Baas en Liesbeth van Rijn zijn in de gemeente Lochem het aanspreekpunt voor inwoners met nieuwe maatschappelijke initiatieven. Het kan gaan om uiteenlopende initiatieven: klein, groot, van een individu of van een groep mensen. Ieder initiatief wordt vanuit meerdere invalshoeken bekeken. Beiden leggen als kerncontactfunctionaris de nodige contacten binnen de gemeentelijke organisatie en vormen de schakel tussen binnen en buiten en andersom.

Dorpsraden
Baas en Van Rijn zijn ook het eerste aanspreekpunt voor de dorpsraden. Het dorpsplan is de basis voor de initiatieven die in een dorp of kern worden ondernomen. Hun rol bij dorpsplannen is meedenken: kan de gemeente of kunnen anderen hierin ondersteunen?

Nadruk op proces
Bij een burgerinitiatief richt de kerncontactfunctionaris zich niet zozeer op de inhoud, maar investeert vooral in een goed proces. Baas en Van Rijn: “Daarbij is onze insteek initiatiefnemers zo snel mogelijk te laten weten hoe wij binnen de gemeente met de vraag van de burger omgaan”.

Spelregels
Een model of vast stramien is er niet: vaak is maatwerk nodig. Wel is er een aantal spelregels.
Baas en Van Rijn: “We stellen ons open op richting initiatief uit de samenleving. Dat betekent dat we goed luisteren en dat we de deskundigheid en expertise van initiatiefnemers proberen te benutten. De overheid doet immers op steeds meer terreinen een stapje terug en bewoners willen graag meer en meer hun eigen omgeving inrichten”.

Contact
Tenslotte: “Doet u gerust een beroep op ons. We worden graag geïnformeerd over burgerinitiatieven en denken graag mee over hoe initiatieven verder te brengen zijn. We zijn ook de schakel naar college en de gemeenteraad waar het gaat om initiatieven uit de samenleving”.

Gemeente Lochem
Appie Baas en Liesbeth van Rijn
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel. 0573-289222


Gorssel, 27 maart 2014

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends