Laatste nieuws

Kerstdiner Trefpunt smaakt naar meer

Kerstdiner1Zondagmiddag 21 december wisten bijna zestig personen de weg naar ’t Trefpunt te vinden voor een gezamenlijk kerstdiner. Al zo’n twee weken vóór die datum was het maximum aantal inschrijvingen bereikt en moest het personeel van ’t Trefpunt ‘nee’ verkopen aan diegenen die zich nog wilden opgeven.

Feestelijk diner
Kok Barend Vis wist voor de luttele prijs van € 10 p.p. een feestelijk 5-gangenmenu op tafel te toveren, met onder andere een voorgerechtje met gerookte zalm en hazenpeper als hoofdgerecht. “Het was de kunst om binnen een krap budget een menu samen te stellen met gerechten die iedereen lekker vindt”, aldus Barend. “En ik denk dat het gelukt is om iets feestelijks op tafel te zetten”. Dat waren de deelnemers aan de maaltijd blijkbaar met hem eens, want de tevreden geluiden waren niet van de lucht.

Gezellig samen eten
Kerstdiner2JPGVerschillende deelnemers hadden al vaker op zondagmiddag bij ’t Trefpunt gegeten bij ‘Jus in een Kuiltje’; de kerstmaaltijd hoort ook bij deze serie inloopmaaltijden. Het merendeel van de gasten had zich dan ook individueel of met z’n tweeën ingeschreven in de hoop op een gezellig samenzijn met anderen en een smakelijke maaltijd. “Ik hoef voor vandaag geen extra boodschappen te doen en niet in de keuken te staan” was een veelgehoorde uitspraak. Er zat zelfs een dame aan tafel die haar echtgenoot thuis had achtergelaten met een blik soep om vervolgens met een stel gelijkgezinden gezellig bij ’t Trefpunt te gaan dineren!

Volgend jaar weer
Dankzij de onmisbare inzet van enkele vrijwilligers waren de tafels in kerstsfeer gedekt; vervolgens  moest het personeel van ’t Trefpunt de handen flink uit de mouwen steken om iedereen te kunnen bedienen. Al met al viel het ‘Trefpunt Kerstdiner’ zodanig in de smaak, dat een herhaling volgend jaar nu al bijna vast staat.

Jus in een Kuiltje
Kerstdiner3Begin 2015 staat ‘Aan tafel met Jus in een Kuiltje’ op de volgende zondagen gepland: 11 en 25 januari; 8 en 22 februari. Wél van te voren inschrijven via tel. 0575-493576 of via info@trefpunt-gorssel.


Gorssel, 23 december 2014

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends