Laatste nieuws

Kerstviering in Joppe druk bezocht

De kerstviering in Joppe is sfeervol verlopen en de kerk werd beide dagen goed bezocht.
Het ‘Kindje Wiegen’ en de buitenkerststal zijn, dankzij de inzet van veel vrijwilligers, een traditie geworden.

Vieringen
JoppeKerst1 Op 24 december was de kerk vroeg in de avond tijdens de familieviering en ook later bij de Nachtmis overvol en er was nauwelijks plaats voor de vele bezoekers. Op Eerste Kerstdag was er ‘s middags weer een enorme belangstelling voor het ‘Kindje Wiegen. De kerk zag er feestelijk uit door de prachtige kerstboom, de versieringen en onze alom geprezen kerststal.

Vrijwilligers
De hulp van vrijwilligers is bij dit alles onmisbaar, en dat geldt zeker voor de werkgroep ‘Kindje Wiegen’. Hierbij zijn alle kinderen welkom, ook kinderen die niet bij de rooms-katholieke kerk zijn aangesloten.
Ongeveer 75 peuters en kleuters deden er dit jaar
aan mee.
JoppeKerst2Knutselen tijdens 'Kindje WiegeEr werden liedjes gezongen en de kinderen knutselden – met hulp van de werkgroep -  allemaal een ster.

Buitenkerststal
Een vaste werkgroep zorgt dat de buitenkerststal in Joppe wordt opgebouwd, maar de stal moet natuurlijk ook worden ingericht. Jaarlijks komen twee vriendinnen speciaal naar Joppe om de kerstgroep in de buitenkerststal neer te zetten en de poppen aan te kleden. Joanieke uit Nijmegen en Tamara uit Deventer doen dit al zo’n veertien jaar. “Het is altijd een puzzel: waar past welke hand aan welke pop. En jaarlijks komt de discussie terug wie welke kleding aan krijgt. Elk jaar willen we de poppen anders kleden.”
JoppeKerst3Het kleden van JozefDrie jaar geleden zijn de poppen gerestaureerd en hebben de dames de poppen van nieuwe kleren voorzien. En natuurlijk zijn ze van plan volgend jaar terug te komen.

 

Redactie Gorssel.nl
29 december 2016

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends