Laatste nieuws

Keukenstudio Stormink gaat door!

Per 1 januari 2017 zal Mathijs Marang (27 jaar) uit Holten Keukenstudio Stormink overnemen van Erik en Jolanda Stormink.

De vader van Erik, Epie Stormink, is de grondlegger van Keukenstudio Stormink. Deze was vanaf 1979 gevestigd in Zutphen aan het Stationsplein totdat het bedrijf in 1985 verhuisde naar het huidige pand in Gorssel aan de Hoofdstraat. Erik en Jolanda namen in 2001 de keukenstudio over van Epie en in de loop der jaren hebben ze het bedrijf verder uitgebouwd tot een moderne en in het oog springende keukenstudio.

Afgelopen jaar werd bij Erik de progressieve ziekte ALS geconstateerd. Na 15 jaar het bedrijf met hart en ziel en plezier te hebben gerund, hebben Erik en Jolanda noodgedwongen moeten besluiten op zoek te gaan naar een geschikte overnamekandidaat. Omdat ze de filosofie van hun bedrijf hetzelfde wilden houden met dezelfde manier van bedrijfsvoering, gaven zij de voorkeur aan iemand van buiten de keukenbranche. Mathijs Marang komt uit de auto-business. Via die ingang kennen Erik en Mathijs elkaar en hebben ze samen een aantal events georganiseerd.

Goede klik
Stormink16-12-2016GRMathijs Marang (midden) neemt Keukenstudio Stormink over van Erik en Jolanda Stormink (rechts). Links op de foto staan binnenhuisarchitecten Janny en JoëlleZoals Erik verwoordt: ”Het klikt tussen Mathijs, Jolanda en mij en de andere medewerkers. Hij is jong, ambitieus, heeft ondernemerszin en een frisse blik. Hij past in het plaatje zoals wij allemaal zijn. Mathijs werkt nu ruim een maand mee en we begrijpen elkaar. De samenwerking met iedereen is uitstekend”.
Ook wat Mathijs betreft zal er voor de klant niet veel veranderen: “Het bedrijf zal worden voortgezet onder dezelfde naam en in de basis zal het er niet anders aan toe gaan. Keukenstudio Stormink is een begrip in de regio, een bedrijf met een heel eigen sfeer, die zich kenmerkt door persoonlijk advies, service en kwaliteit. Dat moet zo blijven!”
Bovendien zullen alle personeelsleden er blijven werken. Mathijs gaat zeker nog aandacht besteden aan de optimalisatie van het bedrijfsproces en de ICT.

Warme overdracht
De overdracht zal warm en gelijkmatig zijn: Erik, Jolanda en Epie blijven voorlopig nog zijdelings betrokken bij de Keukenstudio.
Erik benadrukt zijn dankbaarheid jegens de binnenhuisarchitecten van Stormink, Janny en Joëlle, zijn vrouw Jolanda en zijn vader, die er de afgelopen 10 verwarrende en intense maanden voor gezorgd hebben dat de zaak perfect heeft kunnen doordraaien. Door zijn ziekte heeft Erik al wat afstand genomen van zijn geliefde keukenstudio, maar ook door de klik en goede samenwerking met Mathijs heeft hij een tevreden gevoel om het bedrijf over te dragen. Het geeft een stuk rust voor de thuissituatie.

Ná 1 januari a.s. zal er nog een officieel moment komen voor de overdracht, maar omdat alles zo snel verlopen is, wordt dat nog even uitgesteld.

Mathijs kijkt ernaar uit om dit prachtige bedrijf van Erik en Jolanda over te nemen en om samen met het huidige team er nog vele succesvolle jaren van te maken!

Redactie Gorssel.nl
16 december 2016

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends