Laatste nieuws

Kinderboekenweek 2022: ‘Gi-ga-groen!’

Van 5 tot en met 16 oktober 2022 is het weer Kinderboeken­week. Het thema is dit jaar ‘Gi-ga-groen!’ Kinder­boeken rondom dieren en natuur staan dus centraal. In bomen klimmen en dier­sporen zoeken in het bos, zand­kastelen maken of vliegeren op het strand, een hut bouwen of pick­nicken in het park, of vogels spotten en een moes­tuintje maken in je eigen tuin. De natuur is overal om ons heen. Buiten is er van alles te ont­dekken en te doen. Er zijn heel veel boeken die kinderen helpen een echte natuur­held te worden. Ga mee op avontuur om al het moois van de natuur te zien. 

Geschenk
Kinderboekenweekgeschenk2022 kleinAndy Griffiths schrijft het kinderboekenweek­geschenk van 2022. Samen met illustrator Terry Denton is hij bekend van de populaire ‘De waanzinnige boomhut’-reeks. De titel van het geschenk is dan ook Waanzinnige boomhut­verhalen: over toen het Stoel-In-Je-Neusdag was en andere waanzinnige gebeurtenissen’. Andy en Terry zijn de eerste buiten­landse auteur en illustrator die het Kinderboekenweek­geschenk maken. Je krijgt het geschenk bij een besteding van € 12,50 aan Nederlands­talige kinder­boeken.
Het prenten­boek van de Kinderboeken­week 2022 wordt gemaakt door illustrator Marije Tolman, over het personage Egalus: dieren en natuur staan ook hier­bij centraal. 

Geen speciale activiteiten
Helaas organiseert de biblio­theek Gorssel geen speciale activiteiten tijdens de Kinderboeken­week 2022. In voor­gaande jaren werd er in samenwerking met de Stichting Welzijn Lochem een bij het thema passend programma georgani­seerd; nu gebeurt dit alleen in de vestigingen in Lochem en Zutphen. Natuurlijk is er bij Kantoor­boekhandel Bechtle in Gorssel wel aandacht voor de Kinderboeken­week.


Redactie Gorssel.nl
4 oktober 2022

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends