Laatste nieuws

Kinderboekenweek 2023: ‘Bij mij thuis’

Van 4 tot en met 15 oktober 2023 is het weer Kinderboeken­week. Het thema is dit jaar ‘Bij mij thuis’. Kinde­rboeken rondom dit thema staan dus centraal: ‘Hoe is het bij jou thuis? Wat maakt jouw huis een thuis? Bij iedereen is het thuis anders’. 

Geschenk
KindBoek 1.2023 kleinSanne Roose­boom schreef het kinderboekenweek­geschenk van 2023: ‘Ravi en de laatste magie’, met illustraties van Sophie Pluim. Het boek gaat over Ravi, die tijdelijk haar huis uit moet en terecht­komt in een tehuis waar gepensioneerde tovenaars wonen. De machtigste tovenaar heeft kwade plannen en Ravi moet hem tegen­houden. Zal ze zich ooit weer ergens thuis voelen? Je krijgt het geschenk bij een besteding van € 12,50 aan Nederlandstalige kinderboeken.
Het prentenboek van de Kinderboeken­week 2023, ‘Mijn huis is jouw huis’, is gemaakt door Yvonne Jagtenberg. 

Kookworkshop bibliotheek
‘Bij de Bieb’ (de bibliotheek) Gorssel organiseert tijdens de Kinderboekenweek een stickerspeurtocht en op 13 oktober is er een kook­workshop voor kinderen uit groep 4, 5 en 6, passend bij het thema van de Kinderboeken­week 2023 ’Bij Mij Thuis. Er zijn nog plaatsen vrij. Reserveren kan hier
Natuurlijk is er bij Kantoorboek­handel Bechtle in Gorssel ook aandacht voor de Kinderboekenweek.

Redactie Gorssel.nl
21 september

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends