Laatste nieuws

Kinderen ontwerpen duurzame voertuigen

Vullerschool ontwerp 4Leerlingen van de Vullerschool presenteren hun ontwerpen. Foto's van Facebook - De VullerschoolLeerlingen van de groepen 5 en 6 van de Lochemse basis­scholen konden meedoen aan een ontwerp­wedstrijd ter gelegenheid van de Kinder­boeken­week met het thema ‘Reis Mee!’. Zij mochten een duurzaam voertuig ontwerpen dat nog niet bestond. Charlotte Oosterbaan uit groep 6A van de Vullerschool  was met haar 'kwallerige kwal' een van de prijswinnaars.

CharlotteHet winnende ontwerp van CharlotteDuurzame samenleving
De kinderen tekenden hun ontwerp op een poster van A2-formaat. Zij moesten daarbij ook motiveren hoe het vervoers­middel bijdraagt aan een duurzame samen­leving en waarom iedereen in de toekomst hier gebruik van zal maken. Dat verhaal moest in de poster verwerkt worden met stukjes tekst.
De wedstrijd leverde verrassende ontwerpen op. Natuurlijk moeten de ontworpen voertuigen gemaakt worden van duurzame materialen, maar er werden ook creatieve oplossingen bedacht voor bijvoorbeeld de plastic soep en voor vervoer onder de zeespiegel.

Vullerschool ontwerp 3Charlotte
Uit de vele ontwerpen koos de jury drie winnaars, waaronder Charlotte Ooster­baan van de Vullerschool. Zij heeft in haar ontwerp gebruik gemaakt van ‘dier­kracht’, denk hierbij aan de werk­paarden van vroeger. In verband met de stijging van de zeespiegel is zij uitgegaan van vervoer onder water. Vervoer over de weg wordt dan immers steeds minder mogelijk. 

Andere winnaars zijn leerlingen van de Propschool in Lochem en de Brankink­school uit Laren.
Zij krijgen een workshop van kunstenares Mirjan Koldewij, waarbij ze de ontwerpen in 3D gaan maken.

De ontwerpwedstrijd was een initiatief van de brede school (samenwerking van Muzehof, Graafschap bibliotheken boek­handel Lovink, Stichting Welzijn Lochem) en Elektrip van LochemEnergie.

 
Gorssel, 19 oktober 2019

   

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends