Laatste nieuws

Kinderen uit Gorssel spelen mee in Openluchtspel Lochem

‘Spaans benauwd’ is een vermakelijk spel met spectaculaire acties, dat zich afspeelt in de Tachtigjarige Oorlog tegen de Spanjaarden. Het wordt opgevoerd medio juli in het openluchttheater van Lochem en er spelen veel Gorsselse kinderen in mee. Wilma Makkink uit Gorssel is een van de regisseurs.

Spaans Benauwd
SpaansBenauwdDecor De mensen in het stuk krijgen het Spaans benauwd, want de Spanjaarden doen verwoede pogingen om Lochem in handen te krijgen. De verschillen in de stad zijn groot. Boeren, burgers en  notabelen, maar ook veel kinderen wonen er. Kinderen die op de cursus Tussen de Schuifdeuren zitten bij TheaterErf  ’t Walle aan de Ravensweerdsweg in Gorssel mogen meedoen in het Openluchtspel.

Gorsselse acteurs
SpaansbenauwdKids-001Gorsselse kinderen v.l.n.r. Pepijn Kok, Jolie Linthorst, Joanne Nijenhuis, Lucia Meijer spelen mee in het Openluchtspel Spaans benauwdPepijn Kok, de zoon van de boer, speelt graag met de andere kinderen bij de gracht. 
Maar ja, zijn vader  haalt hem dan op  omdat hij mee moet, hooi halen. Joanne Nijenhuis en Jolie Linthorst zijn dochters van de poorter Massink. Hij bewaakt de poort en sluit de poort bij onraad. Alle kinderen kennen elkaar  en als ze tijd hebben, ontmoeten ze elkaar vaak bij de konijnen. Lucia Meijer speelt een dochter van een adellijke vrouw die in de stad woont. Zij speelt niet met andere kinderen: dat wil haar moeder niet hebben.
Ook Marie-Christien Grotenhuis (wasvrouw)  en Anne Tasseron uit Gorssel  spelen mee in ‘Spaans Benauwd’. 

Spaans benauwd is een grote productie die wordt opgevoerd op 12, 16, 18 en 19 Juli 2014. Een decorploeg werkt aan het grote decor en een naaiploeg zorgt voor alle kostuums van de 45 spelers, kassamedewerkers en horecamedewerkers. Zeven spelers komen uit Gorssel.

Het openluchtspel is een avondvullend schouwspel.

Voor informatie:Gorssel, 25 juni 2014

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends