Laatste nieuws

Kinderkerk Gorssel/Epse spaart voor Hulphond Nederland

Elk jaar sparen de kinderen van de Protestantse kerk Gorssel/Epse voor een goed doel.
Kinderkerk1Afgelopen seizoen hebben zij gespaard voor de stichting Hulphond Nederland. Dit heeft het mooie bedrag van € 150 opgeleverd. De cheque met het bedrag is op 6 september 2015 aan een vertegenwoordiger van de stichting en hond Maartje overhandigd.

Hulphond Maartje
Op zondag 6 september, tijdens de startzondag, was Wil Albers, vrijwilliger bij Hulphond Nederland, samen met hulphond Maartje op bezoek bij de kinderkerk in Gorssel. Wil vertelde over het werk van de stichting, de kinderen bekeken er een film over en hulphond Maartje liet zien dat zij sleutels op kan rapen. Daarna overhandigden de kinderen Wil een echte cheque ter waarde van de gespaarde € 150.

Kinderkerk
Kinderkerk2Voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar is er om de week op zondag om 10.00 uur kinderkerk in de kerk van Gorssel. Onder leiding van twee kinderkerkleid(st)ers  gaan de kinderen aan het begin van de dienst naar hun eigen ruimte om daar hun eigen programma te volgen. Zij blijven daar tot het einde van de viering. Per bijeenkomst staat een bijbelverhaal centraal, dat wordt behandeld met behulp van verschillende werkvormen (bijvoorbeeld knutselen, zingen, toneel en spelletjes). De Kinderkerk valt onder de Taakgroep Jeugd en Jongeren binnen de kerk: deze taakgroep organiseert bijvoorbeeld ook de  jaarlijkse Herdertjestocht.
Alle kinderen zijn van harte welkom in de kinderkerk in Gorssel.

 


Gorssel, 7 september 2015

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends