Laatste nieuws

Kinderopvang Graaf Jantje in Gorsselse Trefpunt geopend

Gevolgd door een zevental fietsende kinderen fietste Trefpunt-voorzitter Bob Kempink dwars door het fraai beschilderde lint dat voor de ingang van kinderopvang Graaf Jantje was gespannen. Daarmee was de officiële opening van deze Gorsselse kinderopvang een feit en kon op zaterdag 14 september de Open Dag beginnen. 

    GraafJantjeOpeningKL1

    GraafJantjeOpeningKL2

In het bijzijn van Marije Baak, eigenaresse van Graaf Jantje , diverse van haar medewerksters en vele ouders met hun kinderen, hield Kempink een korte openingsspeech. Hierin memoreerde hij het vertrek vorig jaar van de bibliotheek,  het Sociaal Cultureel Werk en het Nederlands Handbal Verbond uit ’t Trefpunt. Ook noemde hij de inspanningen van het Trefpunt-bestuur om voor de vrijgekomen ruimtes nieuwe huurders te vinden. Want ondanks het meedenken van diverse instanties, waaronder de gemeente Lochem, moesten de initiatieven uit de eigen gelederen komen.

In maart ontstonden de eerste contacten met Graaf Jantje, de kinderopvang die al in Harfsen is gevestigd. Met Marije Baak en Joost Hoogendoorn van de kinderopvang werd overlegd over de indeling van de ruimtes en de buitenspeelplaats. Na een verbouwing die door ’t Trefpunt werd bekostigd hebben de mensen van Graaf Jantje het schilderwerk en de inrichting verzorgd. Het resultaat mag er wezen: uitstekend ingerichte ruimtes in vrolijke pasteltinten met een grote buitenspeelplaats aan de achterzijde van het gebouw. Zaken als springkussens, fietsjes en ander speelmateriaal zijn volop aanwezig.

Kinderopvang Graaf Jantje onderscheidt zich door kleinschaligheid, waarbij bewust is gekozen voor een persoonlijke benadering. Met ruim 15 jaar ervaring weet eigenaresse Marije Baak als geen ander dat een kinderdagverblijf een gemoedelijke, veilige plek voor kinderen moet zijn. ‘Het aantal aanmeldingen valt tot nu toe niet tegen. In oktober en november verwachten we er nog aanzienlijk meer. En op de Open Dag van vandaag kunnen ouders zèlf komen kijken dat we de zaakjes goed voor elkaar hebben. Wij bieden maximale flexibiliteit. Ouders kunnen ’s ochtends nog bellen of er die dag nog plaats is voor hun kind. Je kind moet dan wèl ingeschreven staan natuurlijk. Bovendien hanteren wij de vriendelijkste tarieven van de regio. Ook de locatie van het dagverblijf in het midden van het dorp maar zonder parkeerproblemen, is prima’.

Meer info op www.graafjantje.com


Gorssel, 16 september 2013

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends