Laatste nieuws

Kink in de kabel bij aanleg glasvezel buitengebied

Lochem, Zutphen en Doesburg bereikten samen met acht Achterhoekse gemeenten (waaronder Berkelland en Winterswijk) in juni 2016 overeenstemming met CIF (beheer en commerciële exploitatie van glasvezelnetwerken) over de snelle aanleg van een glasvezelnetwerk in het buitengebied van betrokken gemeenten. Vóór de zomer van 2017 zouden alle inwoners van het buitengebied van genoemde gemeenten een aanbod voor de aanleg van glasvezel krijgen. Nu geeft CIF aan niet in staat te zijn voor de overeengekomen prijs de aanleg voort te zetten.

Kink in de kabel
Glasvezel2Winterswijk is al wel aan de beurt .... Foto De GelderlanderIn de gemeenten Berkelland en Winterswijk is de aanleg inmiddels al wel begonnen en wordt het glasvezelnetwerk volgens de afgesproken voorwaarden aangelegd (€ 9,95 vastrecht per maand excl. abonnementskosten). CIF wil echter geen definitieve planning afgeven voor de vraagbundeling en de aanleg van het glasvezelnetwerk voor de rest van de gemeenten in de Achterhoek. Als verklaring geeft het bedrijf aan bij de aanleg geconfronteerd te worden met hogere aanlegkosten en het wil eerst nader onderzoek gaan doen naar mogelijkheden om deze kosten op te vangen.

Teleurgesteld
De gemeente Lochem heeft haar teleurstelling uitgesproken en er uitdrukkelijk bij CIF op aangedrongen om snel met oplossingen te komen. De gemeente hoopt eind januari 2017 zicht te hebben op de vraagbundeling en de aanleg van het glasvezelnetwerk in het buitengebied van Lochem. 
De dorpsraden in de gemeente Lochem worden van de ontwikkelingen op de hoogte gehouden en zo snel mogelijk over het vervolg geïnformeerd.


Redactie Gorssel.nl
24 december 2016

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends