Laatste nieuws

Kink in de kabel glasvezel nog niet opgelost

Vóór de zomer van 2017 zouden alle inwoners van het buitengebied van de gemeente Lochem een aanbod voor de aanleg van glasvezel krijgen. In juni 2016 was daarover overeenstemming bereikt met CIF (beheer en commerciële exploitatie van glasvezelnetwerken). Onlangs gaf CIF echter aan niet in staat te zijn voor de overeengekomen prijs de aanleg voort te zetten.

Vertraging
GlasvezelconvenantBij het sluiten van het convenant in juni 2016 nog blije gezichten bij de deelnemende gemeentenOverleg over de ontstane vertraging eerder deze week leverde geen concrete resultaten op. CIF heeft aangegeven niet voor september 2017 concrete informatie te kunnen bieden over planning en aansluitkosten van het glasvezelnetwerk in het buitengebied.
Het bedrijf werkt bij de aansluiting in fases. Per fase wordt steeds opnieuw gekeken of de aanleg wel of niet kan starten. Ook in het buitengebied van Bronckhorst, Doetinchem, Oude-IJsselstreek, Montferland, Doesburg en Zutphen ontstaat vertraging.

Teleurgesteld
De bestuurders van de betrokken gemeenten zijn teleurgesteld en beraden zich op het vervolg. 
Wethouder Paul Seesing (Bronckhorst en woordvoerder namens de betrokken gemeenten): “Het blijkt eens te meer dat de markt grote moeite heeft met het realiseren van glasvezel in ons buitengebied. We willen vaart maken, we zijn er al drie jaar klaar voor. Over hoe het nu verder moet, gaan we nadenken”.


Gorssel, 27 januari 2017

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends