Laatste nieuws

Klasse(n)orkest Vullerschool groot succes

Op maandag­avond 19 december 2022 vond op de Vuller­school in Gorssel de af­sluiting plaats van het project ‘Klasse(n)­orkest’. Het Klasse(n)­orkest werd gevormd door leerlingen van de Vuller­school, die in slechts acht weken tijd een muziek­instrument leerden bespelen. 
Het project was een samen­werking tussen de Vuller­school, TacT Muziek en de Harmonie Gorssel-Eefde. 

TacT Muziek
Klassenorkest Vullerschool 2022 kleinKlasse(n)orkest Vullerschool: een groot succesTacT Muziek verzorgt muziek­onderwijs voor scholen en muziek­verenigingen. Een van de aangeboden projecten is het Klasse(n)­orkest, dat van een school­klas een echt orkest maakt. Muziek­verenigingen en basis­scholen werken daarbij samen om tot een bloeiend muzikaal klimaat te komen. Op de Vuller­school repeteerden professionele muziek­docenten van TacT Muziek wekelijks met de leer­lingen, de Harmonie stelde muziek­instrumenten ter beschikking en begeleidde de leerlingen bij de af­sluiting.

Staande ovatie
Dirk-Jan van Meggelen van De Harmonie: “Het af­sluitende concert op de Vuller­school was in één woord fantastisch! De kinderen waren zo enthousiast en hadden zoveel plezier met elkaar. Het is een hele kunst om in zo'n korte periode een saxo­foon, klarinet, trompet of ander instrument onder de knie te krijgen, en deze leer­lingen kregen het voor elkaar”. Het publiek, dat bestond uit ouders/verzorgers, opa's en oma's, broertjes en zusjes gaf het orkest een staande ovatie.

Notenkrakers
Het succes van Klasse(n)­orkest smaakt naar meer en de initiatief­nemers gaan dan ook hun best doen om voort­zetting van het project mogelijk te maken. Om de kinderen te stimuleren door te gaan met muziek maken, krijgen ze de mogelijk­heid om vijf keer gratis mee te repeteren met de Noten­krakers, het beginners­orkest van De Harmonie. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door steun­fonds Stichting Armenkorf. 


Gorssel, 28 december 2022

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends