Laatste nieuws

Klaverjassen in ‘t Trefpunt

Voorbereiding
Om half één heeft Gorssel.nl afgesproken met Gerrit Buitenhuis van klaverjasclub ‘t Trefpunt. Buitenhuis is dan al druk bezig met het voorbereiden van de klaverjasmiddag. Er worden vandaag vijf tafels van vier personen verwacht. Het is belangrijk om vooraf te weten hoeveel personen er komen, zodat de tafels goed ingedeeld kunnen worden. Om kwart over één is iedereen aanwezig, zodat er stipt om half twee begonnen kan worden. Iedereen heeft dan een nummertje getrokken, zodat men weet aan welke tafel hij of zij moet gaan zitten. Er worden twee rondes gespeeld, dan is er pauze en wordt er een kop koffie gedronken. Daarna worden nog ronde drie en vier gespeeld en omstreeks half vijf worden de punten geteld. Dan is er een kleine prijsuitreiking, zoals een doosje bonbons, een koek of iets anders.

Klaverjas kaarten

Gezelligheid
Klaverjassen is voor ¾ deel geluk, maar het belangrijkste element is de gezelligheid. Iedere maandagmiddag wordt er trouw gespeeld. Twee maal per jaar wordt er een minimarathon gehouden; dat is een lange dag van 9.45 tot 17.00 uur. Tussen de middag wordt er dan een heerlijk buffet door chef-kok Bertus van ‘t Trefpunt geserveerd. Het inleggeld is € 5,- per maand, waarvan ‘t Trefpunt, de prijsjes, maar ook het buffet tijdens de marathon worden betaald.  Al deze ingrediënten dragen bij aan de sfeer.

Meer leden
De club bestaat al sinds 1993, maar wordt sinds 1998 voortgezet door het driemanschap Annelies Aa, Doortje Steenbreker en Gerrit Buitenhuis. Er zijn inmiddels 24 leden, ongeveer even veel mannen als vrouwen. Dat is een mooi aantal, maar er zouden wel wat meer leden bij kunnen.

Dus Gorsselnaren: vraag informatie bij Gerrit Buitenhuis, tel. 0575-492951 of bij Annelies Aa, tel. 0575-492671. Misschien is het iets voor u!


Gorssel.nl
18 september 2013

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends