Laatste nieuws

Kledingactie voor Oost-Europa

De gezamenlijke diaconieën in de voormalige gemeente Gorssel houden op vrijdag 14  en zaterdag 15 maart een kledingactie in samenwerking met de familie Te Wierik uit Lochem. De familie te Wierik steunt al sinds eind jaren tachtig groepen mensen in Oost Europa. Zij doen dat door persoonlijke contacten die zij door de jaren heen hebben opgebouwd in Polen, Rusland, Oekraïne en Moldavië. Dit betreft ouderen, alleenstaanden, gehandicapten en kinderen in tehuizen. De familie Te Wierik gaat zelf naar de adressen toe om te zorgen voor een goede aflevering. Zij werken samen met de Stichting ‘Zending over grenzen’ te Almere. Deze stichting geeft ook Humanitaire en Sociale hulp in de bovengenoemde landen. Alle spullen krijgen op deze wijze een goede bestemming.

Voor de kledingactie zijn goede en bruikbare kleding, schoenen, linnengoed, dekens, verbandmiddelen, zeep, bestek, keukenspullen, pannen, wasmiddelen, borden, incontinentiemateriaal en speelgoed welkom. De kleding graag zoveel mogelijk in plastic vuilniszakken verpakken en niet in dozen. Dat scheelt enorm in de opslagruimte. Om de transportkosten te kunnen betalen worden ook rommelmarktspullen gevraagd (gelieve geen bloempotten).

Ook is het mogelijk om hen te steunen door middel van een financiële gift. Dat kan via het speciale rekeningnummer 47.59.00.650 (ABN Amro Lochem) t.n.v.. St. Krakovske Weeskinderen.

De inlevermoment per plaats zijn:

  • Gorssel: zaterdag 15 maart 10.00 tot 12.00 uur bij De Brink naast de kerk.
  • Epse: zaterdag 15 maart van 10.00 tot 12.00 uur bij de kerk.
  • Eefde: zaterdag 15 maart van 10.00 tot 12.00 uur bij de ontmoetingskerk.
  • Harfsen: vrijdag 14 maart van 18.30 tot 19.30 en zaterdag 15 maart van 10.00 tot 12.00 uur bij Ons Gebouw.


Gorssel, 1  maart 2014

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends