Laatste nieuws

Klimaatprotest voorafgaand aan de raadsvergadering

Maandagavond 2 oktober 2023 is er op initiatief van LochemGroen! een stil klimaatprotest op het plein voor het gemeentehuis in Lochem.  Verzamelen om 18.50 uur en van 19.00 tot 19.30 uur is het stille protest.

GemHuisLochem1 kleinMaandagavond 2 oktober 2023 is er een klimaat­protest op het plein voor het gemeente­huis in LochemLochemGroen! wil dat de gemeente meer werk maakt van klimaat­beleid en al in 2030 klimaat­neutraal moet zijn. Fractie­voorzitter Calle Janssen: “Honderden jaren van uitbuiting en vernietiging hebben ons naar de afgrond gebracht. Over de hele planeet verliezen mensen hun leefwijze, leef­omgeving en levens. We hebben nog maar een paar jaar om de ergste gevolgen van de klimaat­crisis af te wenden, als we niet al te laat zijn. Wat we de komende paar jaar doen bepaalt de toekomst van het leven op Aarde. Samen zij aan zij voor onze (klein)kinderen.”

Het oproep voor het protest is inmiddels verbreed omdat ook Partij voor de Dieren, PvdA en GroenLinks de uitnodiging hebben gedeeld onder hun achterban. Calle Janssen verwacht dan ook de nodige belangstelling en ook inwoners van Gorssel zullen aanwezig zijn.

Op de agenda van de Politieke Avond van 2 oktober staat ook een beeld­vormende tafel over de beoogde nieuwe accommodatie voor school, cultuur en sport in Gorssel. Burgers kunnen dan met raads­leden hierover in gesprek. Van 20.15 tot 21.00 uur. Meer hierover in dit artikel op Gorssel.nl.
De vergadering van de gemeenteraad start om 21.15 uur.


Gorssel, 2 oktober 2023

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends