Laatste nieuws

‘Kom niet in de kou te zitten’

De gemeente Lochem helpt inwoners die hun energie­rekening niet meer kunnen betalen om hun energie­kosten omlaag te brengen: sinds enkele maanden loopt er in de gemeente een energie­actie. Huishoudens met een inkomen tot 130% van het sociaal minimum die maandelijks meer dan 12% van hun netto inkomen kwijt zijn aan de energie­leverancier kunnen van deze actie profiteren. De actie is bedoeld voor huishoudens in huur­woningen en voor woning­eigenaren. Burger­cöoperatie LochemEnergie helpt de gemeente, onder andere met de inzet van energieconciërges.

Minder energie gebruiken
LE.Energieconciërges kleinEnergieconciërges van LochemEnergie Twee energie­conciërges van LochemEnergie komen bij mensen die daarvoor een aan­vraag indienen aan huis om samen te bekijken wat het meeste voordeel op­levert. Zij kijken naar de jaar­afrekening van de energie­maatschappij en geven besparings­tips die geen geld kosten. Kleine maat­regelen zoals led­lampen, een wate­rbesparende douchekop of radiator­folie worden direct gratis geïnstalleerd of aangebracht. De energie­conciërges kunnen ook helpen bij de aanvraag voor een (gratis) zuinige koel­kast, vriezer of was­machine. De apparaten worden geleverd en geïnstalleerd door lokale witgoed­leveranciers. In Gorssel is dat Gewoon Gorssels Goed aan het Nijverheids­plein.

Afspraak maken
Inmiddels zijn via de energie­actie al zo'n 300 huishoudens in de gemeente geholpen met energie besparen. De actie loopt tot en met december 2023.
Wie een afspraak wil maken met een energie­conciërge kan bellen naar het centrale telefoon­nummer of mailen naar het mailadres. Centraal telefoonnummer: 06-11220692 en mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Gorssel, 9 november 2022

 

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends