Laatste nieuws

Koningsdag 2022 in Gorssel: terugblik

Gorssel.nl publiceerde al een foto­album met beelden van Konings­dag. Hierna volgt nog een terugblik op een geslaagd feest op 27 april 2022.

Als vanouds
Koningsdag 2022 kleinSchminken als vanoudsKoningsdag kon in 2022 eindelijk weer als van­ouds gevierd worden op de Roskam­weide in Gorssel. Het feest werd om 13.00 uur geopend door burge­meester Sebastiaan van ’t Erve, waarna een aubade volgde, met mede­werking van De Harmonie Gorssel-Eefde. 

Winst voor de dames
Koningsdag2022.Schut kleinSchutterskoningin Maria BreunissenMet stralend weer genoten jong en oud van de vertrouwde activi­teiten als het schminken, het grabbel­huis, de zweef­molen en het vogel­schieten. De elektrische rodeo­stier en de boks­bal vormden een mooie uitdaging voor de oudere jeugd. Het ring­steken was na jaren terug van weg­geweest en dankzij de inzet van diverse koetsiers van men­vereniging ‘Achter ‘t Peerd’ was het een top­attractie.

De dames waren dit jaar goed vertegenwoordigd en sleepten dus ook diverse prijzen in de wacht. Lisa Pieters en Lucas Ooster­baan wonnen de Panna en Maria Breunissen mag zich na 256 schoten schutters­koningin noemen.

De Hoek 
De inwendige mens werd uitstekend verzorgd door Eetcafé De Hoek. De Hoek nam zelfs de traditionele ‘woensdag­avond biefstuk­avond’ mee naar de wei. De dag werd afgesloten met een buffet voor alle vrijwilligers.

Donateurs?
De Oranjevereniging: “Het was een prachtige dag, dankzij sponsoren, donateurs, het weer en niet te vergeten de inzet van heel veel vrij­willigers”. De vereniging hoopt op extra donateurs. Die kunnen zich melden via https://www.ovgorssel.nl/aanmelding/.

 

Gorssel, 1 mei 2022

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends