Laatste nieuws

Koninklijke Erepenning voor Scouting IJsselgroep

Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve heeft op zaterdag 18 september 2021 een Koninklijke Erepenning uitgereikt aan Scouting IJsselgroep in Gorssel. Hij deed dat ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de IJsselgroep en de opening van het nieuwe clubgebouw.

75 jaar
Troephuis in aanbouw kleinBurgemeester Van 't Erve reikt de Koninklijke Erepenning uit aan Niels Meijerink, voorzitter van de Gorsselse scoutingclubDe geschiedenis van de IJssel­groep gaat terug naar de oprichting op 6 september 1945. In 2020 zou de vereniging het 75-jarig jubileum vieren, maar door het corona­virus gingen de festiviteiten niet door. Het aanvragen van een Koninklijke Ere­penning was een mooie gelegenheid om het jubileum alsnog te vieren. Dat viel mooi samen met het (bijna) gereed­komen van de herbouw van het ‘Troephuis’, het clubgebouw dat in de afgelopen maanden met veel eigen inbreng en hulp van sponsoren is herbouwd. En zodoende werd 18 september 2021 de dag dat de vereniging met leden en oud-leden alsnog stil stond bij het jubileum­jaar.

Doel en activiteiten van deze vereniging
IJsselgroepErepenning 2 kleinFoto's Bert-Jan HissinkScouting IJsselgroep organiseert elk jaar veel activiteiten voor jeugdleden, bijvoorbeeld weekend- of zomer­kampen en speciale opkomsten. De vereniging heeft hiermee een erkende plek op regionaal- en landelijk niveau. Ze levert haar maat­schappelijke bijdrage aan de omgeving door allerlei evenementen in Gorssel te ondersteunen. Hiermee vergroot zij de leefbaarheid in het dorp, voor leden en voor niet-leden. De vereniging heeft ongeveer 60 actieve leden en ongeveer 80 ‘vrienden van de IJsselgroep leden’.

Waardering, inspiratie en stimulans
De IJsselgroep ziet de toekenning van de Koninklijke Erepenning als een waardering voor iedereen, die zich tot nu toe met hart en ziel voor de scoutinggroep heeft ingezet. Tegelijk is die waardering een inspiratie en stimulans voor de huidige generatie leden en voor volgende generaties. Scouting IJsselgroep is een open, maatschappelijk betrokken jeugd- en jongerenvereniging, die haar leden een plezierige en uitdagende vrijetijdsbesteding biedt. Het samen spelen en bouwen met leeftijdsgenoten draagt bij aan de vorming van de persoonlijkheid van kinderen. Met respect voor zichzelf en hun omgeving leren ze hun eigen grenzen te verkennen en verantwoordelijkheid te nemen voor zichzelf, elkaar en de wereld om hen heen.

Respect en waardering van de Koning
Een Koninklijke Erepenning is een ereteken, dat kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen of instellingen die het vijftigjarig bestaan of een volgende vijfentwintig jaar vieren. Het symboliseert het respect en de waardering van de Koning voor de bijzondere verdiensten van de ontvanger.
 

Gorssel, 18 september 2021

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends