Laatste nieuws

Koninklijke onderscheiding voor Erik Bechtle en Herman Berndsen

BrandweerJTE9-3-15KL53Voormalig brandweermannen Herman Berndsen (links) en Erik Bechtle (rechts) zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Foto's Janny Schiphorst.Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve heeft maandag 9 maart 2015 tijdens een oefenavond van de brandweer in de kazerne in Gorssel koninklijke onder­scheidingen uitgereikt aan Erik Bechtle en Herman Berndsen uit Gorssel. Zij zijn vele jaren lid geweest van de vrijwillige brandweer in Gorssel (tegenwoordig post Gorssel van Brandweer IJssel­streek) en hebben daarmee een grote bijdrage geleverd aan de openbare orde en veiligheid in de voormalige gemeente Gorssel, de gemeente Lochem en omgeving. Beiden zijn in oktober 2013 gestopt met hun werkzaamheden bij de vrijwillige brandweer en namen tijdens de oefenavond officieel afscheid.

Beide heren zijn bekend in Gorssel als ondernemers van Kantoor­boek­handel Bechtle en Welkoop Berndsen.

Brandweer IJsselstreek
Brandweer IJsselstreek is een samenwerkings­verband van de brandweer­korpsen uit de gemeenten Brummen, Lochem en Zutphen. Vanaf 1 januari 2012 vallen de vrijwilligers van de brandweerposten in de gemeentes Brummen (posten Brummen en Eerbeek), Lochem (posten Barchem, Lochem, Laren, Gorssel, Almen) en Zutphen (post Zutphen) hieronder. Het hoofdkantoor is in Zutphen. 
Brandweer IJsselstreek is onderdeel van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland.

Erik Bechtle
BrandweerJTE9-3-15GR 55Erik Bechtle werd op 1 mei 1986 aangesteld als aspirant brandwacht bij de toenmalige gemeentelijke brandweer Gorssel. Na verschillende opleidingen werd hij manschap B, met de rang hoofdbrandwacht. Zijn collega’s roemen Erik om zijn betrokkenheid, zijn gevoel voor humor en zijn scherpe opmerkingen.

Herman Berndsen
Op 1 augustus 1985 begon Herman Berndsen bij de toenmalige BrandweerJTE9-3-15GR 56gemeentelijke brandweer Gorssel als aspirant brandwacht. Ook hij volgde verschillende opleidingen en werd vanaf 2007 ook brandweer­chauffeur. Later werd hij aangesteld als manschap B/brandweer­chauffeur, met de rang hoofd­brandwacht. Zijn collega’s karakteriseren Herman als serieus en betrokken, maar op zijn tijd ook in voor een goede grap.

Koninklijke onderscheiding
BrandweerJTE9-3-15GR 42Bechtle en Berndsen leverden als lid van de vrijwillige brandweer een langdurige bijdrage aan de openbare orde en veiligheid in de voormalige gemeente Gorssel en de gemeente Lochem en omgeving. Die inspanningen voor de samenleving waren voor het Kapittel voor de Civiele Orden voldoende reden om hen te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

  • Fotoalbum op Gorssel.nl
  • Webpagina's Brandweer IJsselstreek


Gorssel, 9 maart 2015

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends