Laatste nieuws

Koninklijke onderscheiding voor twee inwoners van Gorssel

Op dinsdag 26 april 2023 ontvingen negen in­woners van de gemeente Lochem een Koninklijke Onder­scheiding, onder wie twee inwoners van Gorssel, Henk Franken en Chris van Meurs.

H.T.M. (Henk) Franken (60), Lid in de Orde van Oranje-Nassau
FrankenLint kleinHenk Franken Lid in de Orde van Oranje-NassauGorsselnaar Henk Franken deed naast zijn dagelijkse werk veel vrijwilligers­werk. Vanaf 1982 is hij vrijwilliger bij en bestuurs­lid van de Landelijke Rij­vereniging en Pony­club Semper Fidelis in Gorssel. Hij is lid van de onderhouds­commissie en verzorgt onder andere het bodem­onderhoud. Als bestuurs­lid van Semper Fidelis is hij lid van de wedstrijd­commissie. Hij bouwt de parcoursen en hinder­nissen op en ondersteunt bij de kantine­werkzaamheden. Verder doet hij het onderhoud van de manege en de rijbaan. Hij zet daarbij eigen materialen in voor cross­bouw en onderhoud. Ook onder­steunt hij bij de organisatie van landelijke en regionale kampioen­schappen.
Sinds 2000 is hij vrijwilliger bij de Stichting Gorsselse Zwem­baden. Hij zorgt voor het onder­houd van het gebouw en de machines, doet technisch werk en brengt de betaalde krachten hierover basis­kennis bij. Hij maait het gras­veld tijdens het zomer­seizoen en buiten openings­tijden gaat hij vaak naar het zwembad om te controleren of er goed is afgesloten en er geen ongenode gasten zijn.

C.D.W. (Chris) van Meurs (78) - Ridder in de Orde van Oranje-Nassau
MeursLint kleinChris van Meurs Ridder in de Orde van Oranje-NassauGorsselnaar Chris van Meurs ontvangt deze onder­scheiding voor zijn verdiensten op het terrein van religieus leven, gezondheids­zorg en ouderen­welzijn. Tot aan zijn pensionering in 2000 was hij gerechts­secretaris bij de Recht­bank in Zutphen. Voor de Protestantse Kerk in Nederland was hij van 1980 tot 2010 secretaris van het Classicaal College voor Bezwaren en Geschillen. Van 2011 tot 2022 was hij lid en secretaris van het Generaal College voor de Ambts­ontheffing. Daarnaast was Van Meurs van 1980 tot 1982 ouderling van de kerken­raad van de wijk­gemeente Oost van de Grote Kerk Apel­doorn, van 1987 tot 1990 secretaris van de Hervormde Stichting voor Bejaardenzorg Johanna in Delden, van 1993 tot 2002 secretaris van de Klachtencommissie van het Ziekenhuis St. Jansdal in Harder­wijk, van 2003 tot 2005 secretaris van de Pastorale Raad van de Protestantse Gemeente Gorssel/Epse en vanaf 2019 vrijwilliger bij de Evangelisch-Lutherse Gemeente Zutphen. Hij is diaken en lid van de commissie Veilig­heid, Contact en Communicatie.

Overige benoemingen 
Andere inwoners van de gemeente Lochem die een lintje hebben gekregen:
De heer H.A. (Bert) Dinkelman (55), Barchem - Lid in de Orde van Oranje-Nassau
De heer L.J.J. (Bertus) Haarman (72), Harfsen, Lid in de Orde van Oranje-Nassau
De heer A.J. (Ab) Hamer (71), Barchem - Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Mevrouw A. (Anneke) Hogenhout (72), Harfsen – Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Mevrouw G.B. (Sientje) Uenk-Hoornenborg (84), Harfsen – Lid in de Orde van Oranje-Nassau
De heer O.O. (Odo) Olthoff (80), Lochem - Lid in de Orde van Oranje-Nassau
De heer W. (Wim) Scholthof (67), Kring van Dorth – Lid in de Orde van Oranje-Nassau

 


Redactie Gorssel.nl
26 april 2023

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends