Laatste nieuws

Kookreis naar Toscane

Wie genoeg heeft van de winter, van koken (én lekker eten) houdt en ook nog graag wat cultuur wil opsnuiven, zou dit voorjaar een culinaire reis naar Toscane kunnen overwegen. Hapjezz! organiseert een kookreis van 13 tot en met 18 april aanstaande: kookworkshops, lekker eten en sfeer proeven in Toscane, Italië.

   KookreisToscane(5)400px
     Podera Friggina in Volterra, Toscane  (Klik op de foto voor serie)

Vrouwen met passie
Het enthousiasme voor dit initiatief, het organiseren van culinaire reizen naar Toscane, is geboren uit de passie waarmee Joyce Vonk uit Gorssel met ‘Hapjezz!‘ kookworkshops organiseert en de gastvrijheid die Inger Oosthoek te bieden heeft in haar Toscaanse boerderij, waar zij  al bijna twintig jaar woont.

Voorjaar in Toscane
Na de stille wintermaanden barst in Toscane in maart het 
voorjaar los. 
Februari kan soms al veelbelovend zijn met zijn blauwe luchten en de eerste warme zonnestralen, maar in maart komen in de bermen de eerste bloemen tevoorschijn en lijken de Toscaanse heuvels van groen fluweel. 
April is de maand van de gele koolzaadvelden, de artisjokken die staan te pronken in de moestuinen en die op elke straathoek te koop zijn. Iedereen trekt naar buiten om te picknicken met ‘zuppa volterrana’, verse tuinbonen en de eerste aardbeien van het seizoen.

   KookreisToscane(2) 

Culinair
Net buiten de muren van het Etruskische stadje Volterra, in de authentieke en familiaire sfeer van een Toscaanse Podere (oude boerderij), laten Joyce en Inger het voorjaar proeven en beleven tijdens een culinaire week. Samen inkopen doen, koken, eten en natuurlijk een lekker glas Italiaanse wijn.
De Podere Fraggina kan voor deze gelegenheid acht gasten herbergen, ondergebracht in vier appartementen. Samen bereiden en samen eten gebeurt in de ‘Taverna’, in de oude hooischuur.

Cultuur
Het koken wordt afgewisseld met landelijke en culinaire uitstapjes, zoals een bezoek aan Siena, een wandeling door de prachtige natuur: alles in het teken van gezelligheid en genieten van wat het Toscaanse voorjaar te bieden heeft.
Het is goed mogelijk het landschap te voet te verkennen, te beginnen op het eigen zeven hectare grote terrein met bos en olijfgaard van de Podere Fraggina.
Het stadje Volterra is dichtbij. De steden Florence, Siena, Pisa, Lucca en San Gimignano zijn in minder dan een uur vanuit Volterra te bereiken.

   KookreisToscane(6)


Reserveren

Voor een gedetailleerd programma en prijzen kunt u contact opnemen met Joyce Vonk van Hapjezz! Reserveren kan tot 28 februari a.s. via 06-22254038 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voor meer informatie over Podere Fraggina:
zie www.fraggina.it.

 

Redactie Gorssel.nl
7 februari 2013

 KookreisToscaneGR(1)

KookreisToscaneGR(7)

KookreisToscaneGR(4)

KookreisToscaneGR(3)

KookreisToscaneGR(8)

KookreisToscaneGR(11)

KookreisToscaneGR(10)

 

 

Deel deze pagina

Reageer

Uw reactie is welkom, mits onder eigen naam en in vriendelijke bewoordingen.
Reacties zijn voor iedereen zichtbaar.
Spelregels

2 reacties

  • Dank je Anne Marie! Onze kookreis is enorm inspirerend en gezellig. Ook voor de organisatie: Inger en voor mij. Het koken met onze Volterraanse kokkin Luana is altijd een feestje. Buiten het koken ondernemen we overdag leuke culinaire en culturele uitstapjes in Toscane. De enthousiaste reacties van onze gasten op het programma en natuurlijk de prachtige Podere Fraggina blijven ons nu al sinds 2009 aansporen om steeds nieuwe leuke authenthieke Toscaanse menu's en uitstapjes te organiseren. Wij kijken er weer naar uit om dit voorjaar naar Toscane te vertrekken voor onze kookreis.

    Gewijzigd op maandag, 13 januari 2025 09:07 door Redactie.
  • Het water loopt je in de mond, en wat een prachtige omgeving!

    Hier wordt een mens nou vrolijk van. Alleen die pompoen al.....

    Veel succes met de reis!

    Gewijzigd op maandag, 13 januari 2025 09:07 door Redactie.

Als antwoord op Some User