Laatste nieuws

Koren slaan de handen ineen

Shantykoor Op Koers en Popkoor Swing Cooperation zullen op zondag 29 juni 2014 gezamenlijk optreden in het Openluchttheater Gorssel. De koren zijn druk in de weer met de voorbereidingen en repetities. Het belooft een groot zangfeest te worden. Pop meets shanty.  Dus volle kracht vooruit met 65 stoere zeemannen en 50 popswingers op één podium in het prachtige Gorsselse openluchttheater.
Swing Cooperation en Shantykoor Op Koers hebben vorig jaar al afzonderlijk opgetreden tijdens het grote openingsfeest van het Openluchttheater op 17 mei 2013. Nu gaan ze de uitdaging aan om samen een concert te geven.

Zangfeest
SwingKoersRepetitie4-6-14KL7Leden van popkoor Swing Cooperation en Shantykoor Op Koers oefenen voor hun gezamenlijk optreden op zondagmiddag 29 juni in het Openluchttheater GorsselHet wordt een spannende, maar vooral gezellige middag, waarin het publiek alle gelegenheid krijgt om liedjes uit beide zangstijlen mee te zingen. Door de variatie in klank­kleuren, pop, oude zeemans­liederen, moderner repertoire, luister­liedjes en meezingers bedienen de koren een breed publiek. Kwaliteit en zeker ook gezelligheid staan centraal.

De Koren
Swing Cooperation is een popkoor uit Gorssel met ongeveer 50 leden. Het koor heeft een eigen enthousiaste stijl met naast uitstekende vierstemmige zang ook veel aandacht voor choreografie, kleding en uitstraling.
Op Koers organiseert jaarlijks in ’t Trefpunt het populaire shantykorenfestival waar veel koren uit de omgeving aan meedoen. Het 65 leden tellend koor staat garant voor spraakmakende optredens op vele buitenmanifestaties en tijdens diverse evenementen.

Repetitie
SwingKoersRepetitie4-6-14KL9Dirigenten Tijme de Boer van Op Koers (links) en Juliette Dumoré van Swing CooperationWoensdag 4 juni vond een eerste gezamenlijke repetitie plaats. Het was een levendige en gezellige boel in de stampvolle muziekzaal in ’t Trefpunt. Vooral de liederen die de koren samen zullen zingen moesten natuurlijk geoefend worden. Het is een bijzondere uitdaging om de twee uiteenlopende zangstijlen onder de knie te krijgen. “Het moet natuurlijk klinken als één meerstemmig koor en niet als twee afzonderlijke koren met ieder hun eigen stijl”, aldus Tijme de Boer, dirigent van Op Koers. Tijdens de repetities moest er nog het een en ander bijgeschaafd worden, maar de koren zijn ervan overtuigd dat ze een prachtige uitvoering zullen geven. “We zullen de open lucht van het theater laten zinderen en de grond van het prachtige theater­park zal trillen”, voegt Juliette Dumoré toe, doelend op het motto van het koor waar zij dirigent van is.


SwingKoersRepetitie4-6-14KL22Dies Nicolai & John de Winter, samen Duo Dijon, vaste begeleiders van Op KoersZondermiddag 29 juni

Dus noteer het concert vast in uw agenda:

Zondagmiddag 29 juni, 15.00 uur
Openluchttheater Gorssel.

 

 

Gorssel.nl
6 juni 2014

 

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends