Laatste nieuws

Kubb toernooi ‘Pleinvrees’ 2023

Op het Acaciaplein in Gorssel werd zondag 17 september 2023 de zesde editie van het jaarlijkse kubb­toernooi gespeeld, georganiseerd door de Gorsselse kubb­club ‘Pleinvrees’. Team ‘Plein­vrees’ nam de wissel­beker over van team 'Quatre Bras'.

Wisselbeker
AcaciaKubb2023 klein22 kubbteams streden om de wisselbekerOm 10.30 uur troffen 22 teams elkaar op het plein om de strijd om de wissel­beker aan te gaan. Die wissel­beker was een jaar lang in het bezit van team 'Quatre Bras'. De teams werden via loting in poules verdeeld.  Een speciaal welkom was er voor team ‘Egchel’, dat uit de gelijk­namige plaats in Limburg was over­gekomen om te kijken hoe een en ander in Gorssel in zijn werk ging.
Pleinvrees 2023 kleinTeam 'Pleinvrees' met de wisselbeker: v.l.n.r. Kees, Pui en EgbertNa de koffie werden nog even de spel­regels gememoreerd en kon de strijd beginnen.

Het toernooi
De teams, bestaande uit drie tot zes personen, verspreidden zich over het plein naar een speel­veld. Er werd per wedstrijd een kwartier gespeeld en toen bijna alle teams uit de poule tegen elkaar waren uit­gekomen, was het tijd om te genieten van het buffet, als altijd weer voortreffelijk verzorgd door Eetcafé De Hoek. 
Na de laatste poule­wedstrijden en de punten­telling werden de teams verdeeld in drie verschillende categorieën: X (eerste en tweede plaats), Y (derde en vierde plaats) en Z (vijfde en zesde plaats). Er werd gespeeld volgens het knock-out­systeem.

Winst voor ‘Pleinvrees’
Toen de winnaars van de drie finales bekend waren, brak de zon door en werden de laatste teams aan­gemoedigd. In de hoofd­finale om de wissel­beker werd de strijd uitgevochten door team ‘Quatre Bras’ en team ‘Pleinvrees'. De spannende finale werd uiteindelijk gewonnen door team ‘Plein­vrees’.
De organisatie bedankt iedereen voor de gezellig­heid en met name Eetcafé De Hoek, de vrijwilligers achter de bar en Aarnink Kunststof Kozijnen voor hun inzet en de geleverde materialen.
De datum voor volgend jaar is al bekend, dat wordt zondag 15 september 2024.
Wie ook eens met een team mee wil doen, kan contact op­nemen met Egbert Stormink via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Gorssel, 22 september 2023

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends