Laatste nieuws

Kubbvereniging Pleinvrees naar toernooi in Oud-Beijerland

Kubbvereniging Pleinvrees ontleent zijn naam aan het Acaciaplein in Gorssels, waar ’s zomers regelmatig op de banen van buurtvereniging Plein 9 het spel ‘kubb’ gespeeld wordt. Pleinvrees doet op 30 september 2017 met drie teams mee aan een internationaal kubbtoernooi in Oud-Beijerland en volgend jaar wil de vereniging deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap.

 

    PleinvreesKubb

    Kubbvereniging Pleinvrees

    KubbSpeelveld

    Kubb speelveld

Kubb
Kubb in een Zweeds volksspel, maar wordt ook steeds meer in andere landen gespeeld. Hetis een buitenspelmet als doel het omver werpen van houten blokken door er houten stokken tegenaan te gooien. Het spel wordt gespeeld op een vlak speelveld van vijf bij acht meter. Het bestaat uit verschillende houten stukken: een koning (30 cm hoog), tien ‘kubbs’ van 15 cm hoog en zes stokken van 30 cm hoog. De spelers worden verdeeld in twee teams en het is de bedoeling om met de stokken alle kubbs van het andere team om te gooien. Uiteindelijk wint het team dat de koning omgooit.

Nederlands Kampioenschap
Sinds 2004 wordt jaarlijks in juni in Nijeveen (Drenthe) het Nederlands Kampioenschap Kubb gehouden. In 2017 was dat op 24 juni; er deden 126 teams mee. Pleinvrees wil volgend jaar ook aan het Nederlandse Kampioenschap deelnemen.
Maar eerst is er op 30 september 2017 een kubbtoernooi in Oud-Beijerland, met onder andere teams uit Nederland, Duitsland en België. Pleinvrees neemt met drie teams deel (team 1 André Oosterveld, team 2 Eppe Stormink en team 3 Wim Nikkels). 

Gorssel.nl wenst de teams veel succes!


Gorssel, 20 september 2017

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends