Laatste nieuws

Kunst beleven en ontmoeten in de Zorgtuin

Na het succes van de voorgaande jaren organiseren Willeke Stegeman van het Gorssels Brood­mandje en Henk van Dort van de Zorgtuin opnieuw een serie lunches met het thema ‘Kunst beleven en Ont­moeten’ in de Zorg­tuin in Gorssel. De lunches zijn bestemd voor senioren en mantelzorgers. 
ZorgtuinLunch kleinWilleke en Henk willen graag mensen bereiken die weinig gelegen­heid hebben om naar buiten te gaan en anderen te ontmoeten. Ook hun mantel­zorgers zijn welkom, zodat zij ook even heerlijk 'verzorgd' worden. Willeke: “Voor mensen in een verzorgings­huis is het een fijn uitje en natuurlijk zijn ook mensen van buiten Gorssel welkom.”
Inmiddels is er meer ruimte in het huisje op de Zorgtuin en de toegankelijk­heid voor rolstoelen is verbeterd. Een groot zonne­scherm beschermt de mensen tegen felle zon zodat ze ook met prachtig weer buiten van de tuin kunnen genieten. 

Programma
ZorgtuinKunstEr worden van juni tot en met september vier bijeenkomsten georganiseerd, bestemd voor maxi­maal acht personen. Het programma bestaat uit een streeklunch, verzorgd door Het Gorssels Brood­mandje (vrije gift; kostendekkende bijdrage lunch € 10,-), gecombineerd met een rond­leiding en met kunst­beoefening in de vorm van tekenen, schilderen (verzorgd door Klaassien, vrijwilliger in de Zorgtuin) of het genieten van gedichten. De data zijn: 5, 19 juni, 3 juli, 28 augustus en 11 september, telkens van 12.00 tot 14.30 uur.

Inlichtingen en opgave: Het Gorssels Broodmandje, Willeke Stegeman tel: 06-25058983. Aanmelding is nodig voor de voorbereiding.

Gorssel, 22 mei 2019

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends