Laatste nieuws

Kunst in de hal van ’t Trefpunt, hoe lang nog?

In de hal van ’t Trefpunt hangen weer nieuwe schilderijen. Elly Kunst en Hans Terwisscha zorgen ervoor dat er steeds weer nieuwe kunst te zien is. Maar zij stoppen hiermee. Komt er een opvolger?

Bij binnenkomst in de hal en de gemeenschapsruimte van ’t Trefpunt kan het de bezoeker moeilijk ontgaan dat de muren zijn aangekleed met schilderijen of uitingen van diverse kunstvormen. Al sinds een jaar of twaalf wordt hier een wisselende tentoonstelling verzorgd van schilderijen van verdienstelijke amateurschilders, grafische kunst, fotowerk en dergelijke. Ook werk van professionals is hier van tijd tot tijd te vinden.

Elly en Hans kleinHans Terwisscha en Elly Kunst zorgen er al vele jaren voor dat in de hal van 't Trefpunt steeds weer nieuwe kunst te zien isHet nieuwe werk in ’t Trefpunt, dat tot januari wordt geëxposeerd, is van Henny van Essen, Lyda te Linde, Marcel Nijst en Lex van Pelt; allen lid van de teken- en schilder­club ‘Het Koerhuis’.
Verantwoordelijk voor de exposities zijn Elly Kunst en Hans Terwisscha van Scheltinga. Al jarenlang zoeken èn vinden zij allerhande kunst­vormen die geschikt zijn om de muren binnen ’t Trefpunt te verfraaien. Gewoonlijk hangt er iedere twee maanden weer nieuwe kunst. “Ooit zijn we begonnen in de hal van het Gorsselse gemeente­huis. Maar toen dat werd gesloten vonden we een nieuwe tentoonstellings­plek in de hal van ’t Trefpunt”, aldus Elly Kunst. “Sinds een jaar of acht vorm ik met Elly een team en bemoei me vooral met het zo fraai mogelijk uitlichten van het tentoon­gestelde werk”, vult Hans Terwisscha aan. Volgens Elly en Hans zijn de kunstenaars vaak verrast door het bijzondere effect dat de wijze van ophangen en uitlichten op hun werk heeft. En dat stemt iedere keer weer tot voldoening.

Meerdere keren per jaar wordt de tentoonstelling vernieuwd, en het valt niet altijd mee om hiervoor geschikte kunst te vinden. Ook is het vervangen en zo stijlvol mogelijk ophangen altijd weer een hoop werk. Zowel Elly als Hans worden er niet jonger op en proberen al enige tijd opvolging te vinden. “Eigenlijk mag ik het trapje niet meer op om de verlichting bij te stellen en eventueel te repareren”, zegt Hans. Kortom, beide organisatoren gaan er mee stoppen: “dit was onze laatste klus”.

De momenteel tentoongestelde werken blijven nog tot januari 2023 bij ’t Trefpunt hangen. Of er daarna nog nieuwe kunst komt hangt af van eventuele opvolging. Hopelijk zijn er mensen te vinden die affiniteit met kunst hebben en willen voorkomen dat de muren van ’t Trefpunt kaal blijven. Geinteresseerden kunnen contact opnemen met bestuurslid van 't Trefpunt Willem de Rode, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
Gorssel, 6 september 2022

   

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends