Laatste nieuws

Kunstmin de wereld rond

Wie op zaterdagavond 23 maart in het Trefpunt in Gorssel was, heeft een bijzondere avond meegemaakt. De tot concertzaal omgetoverde sporthal was prachtig aangekleed en overal waren symbolen te zien die verwezen naar het thema van de avond: Kunstmin on the road, oftewel muzikaal op weg. 
Bij binnenkomst vielen meteen de felgekleurde fietsen op en in de hal stond zowaar een heuse luchtballonmand. Later bleek dat de winnaar van de loterij een tochtje met deze ballon kon winnen.

   
   Kunstmin325
    Muziekvereniging Kunstmin reist de wereld rond
   

Trein
De jonge blokfluiters onder leiding van Elly Meulenbrugge namen de bezoekers mee en vertrokken fluitend letterlijk per treintje richting het andere podium waar het B-orkest van Kunstmin al klaar zat voor de reis. Samen werden enkele mooie en grappige stukken gespeeld.
De malletband onder leiding van Dick Mengerink sloot heel mooi aan bij het thema en had een zeer verrassend aandeel in het programma. Er was zelfs sprake van een treinreis waarbij de instrumenten niet werden aangeraakt. De stemmen van de muzikanten (tjoeke tjoeke) brachten de trein ritmisch op gang. We kunnen ons voorstellen hoeveel plezier het instuderen van dit nummer heeft opgeleverd.

Jules Verne
De klanken van het A-orkest onder leiding van Wout Ligterink sloten het programma voor de pauze af. Absoluut hoogtepunt daarin “Around the world in 80 days”, een muzikale verbeelding van het beroemde verhaal van Jules Verne. Een mooie toevoeging daarbij waren de prachtige beelden die op een groot scherm werden geprojecteerd.

Jubilarissen
Nog voor de pauze werden de jubilarissen, Aard van den Vlekkert, Astrid Ruumpol en Daniëlle Doornbos in het zonnetje gezet. Zelfs Wout Ligterink werd gehuldigd voor zijn 12,5 jaar dirigeren bij Kunstmin. Ook Willy Wientjes werd na vele jaren trouwe dienst in het bestuur van de muziekvereniging hartelijk bedankt door voorzitter Richard Hafkamp.

Kedeng, kedeng
Na de pauze ging het voort, waarbij alle mogelijke transportmiddelen werden ingezet. Treinen, auto’s, fietsen, alles kwam in muzikale vorm voorbij. Maar soms zelfs letterlijk, zoals de Happy Cyclist die vrolijk bellend door de zaal fietste.

Het concert werd mooi in verenigingsvorm afgesloten met enkele stukken waarin alle geledingen van de club samenspeelden. Het “Per spoor”, beter bekend als “kedeng, kedeng” van Guus Meeuwis was de bekende en vrolijke afsluiter van deze leuke en gevarieerde muzikale avond.

Gorssel, 7 april 2013

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends