Laatste nieuws

Kunstweek ‘Vullerschoon’ op de Vullerschool

Op 29 mei 2019 zullen leerlingen van de Vullerschool exposeren op het grasveld rondom Museum MORE. Voor hun kunstwerken hebben zij zich laten inspireren door de tentoonstelling ’Het geheim van de meester’ in het museum en zij maken hun kunst van afvalmaterialen.

Vullerschoon
VullerMore3 001Leerlingen doen inspiratie op bij de reconstructie van Het Puttertje van Carel Fabritius bij de tentoonstelling 'Het geheim van de meester' in Museum MORE.
Onder: Babyneushoorn Ortus in de tuin van het museum
In de week van 20 mei heeft de hele school een project waarbij recyclen en duurzaam­heid centraal staan. Het heeft de naam ‘Vullerschoon’ gekregen, bedacht door een van de leerlingen. Er zijn lessen en workshops over kunst, recyclen en duurzaam­heid. De school werkt hierbij samen met Museum MORE. De kinderen van groep 3 tot en met 8 bezochten de tentoon­stelling ‘Het geheim van de meester’ met de reconstructies uit de gelijk­namige TV-serie. De kleuters zijn op bezoek geweest bij baby­neushoorn Ortus in de tuin van het museum.

Recyclen en duurzaamheid
VullerOrtisGeïnspireerd door de lessen en het museum­bezoek gaan de leerlingen hun eigen kunstwerk maken. Het thema is ‘recyclen en duurzaamheid’ en daarom gebruiken zij afval­materialen, die zij zullen recyclen tot ruimtelijke kunst­objecten. De kleuters gaan vriendjes voor Ortus maken en de andere leerlingen zullen hun eigen 3D versies van verschillende kunst­werken maken.

Het geheim van de leerling
Woensdag 29 mei is dan het moment suprême als de kinderen hun kunst­werken presenteren. Dat gebeurt in de tuin van Museum MORE. De kleuters zullen Ortus verblijden met heel veel vriendjes en al het andere fraais wordt geplaatst op andere plekken in de tuin. Zo ontstaat een grote expositie die heel toepasselijk ‘Het geheim van de leerling’ zal heten.
Saskia Wery, kunst- en cultuurcoördinator van de Vullerschool: “De beeldentuin op het grasveld rondom Museum MORE is het eindresultaat van het project. Deze dag belooft een feestelijke afsluiting te worden!”

De presentatie op woensdag 29 mei a.s. is voor ouders en belangstellenden. Het begint om 12.15 uur en de kunstwerken blijven staan tot 15.00 uur.
  

Gorssel, 19 mei 2019

 

aa

bb

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends