Laatste nieuws

KWF-collecte via QR-code


De jaarlijkse collecte van KWF Kanker­bestrijding vindt in 2022 plaats van 4 tot en met 10 september. Volgens de coördi­nator van de collecte in Gorssel zijn er genoeg collectanten geworven, maar dit jaar is er wel iets bij­zonders: er wordt voor het eerst uit­sluitend via een collecte­bord met iDEAL QR-code gecollec­teerd. Het is dus niet meer mogelijk om aan de deur contant geld in een bus te doen. 

Volledig digitaal
Collectant met bord 1600 2 kleinGewoon­lijk staan collectes niet vermeld op Gorssel.nl, maar om extra bekend­heid te geven aan deze nieuwe manier van collec­teren maken we nu een uitzondering.
Immers: KWF kiest als eerste goede doel in Nederland voor een volledig digitale huis-aan-huis collecte, maar on­getwijfeld zullen meer goede doelen volgen. 

Doneren met de QR-code
De QR-code staat op de voor­zijde van het collecte­bord dat de collectant bij zich heeft.
De gulle gever kan snel en veilig doneren door de QR-code te scannen. Dat kan met een mobiele telefoon (mobiel bankieren app, de camera van de smart­phone of met een QR-scanner app). Er komt een voorgesteld bedrag van € 5 in beeld. Je kunt dit zelf aan­passen, met een minimum van € 1. Vervolgens op de iDEAL betaalpagina de eigen bank selec­teren en de betaling af­ronden in de mobiele inlog­omgeving van de bank. Het blijft belangrijk om te controleren of het bedrag en de ontvanger juist zijn alvorens de betaling goed te keuren.
Als de collectant niemand thuis treft, kan hij of zij een flyer (niet-thuis­kaart) met de QR-code in de brieven­bus doen. 

Eenmalig
Het KWF kiest voor deze nieuwe manier van doneren omdat mensen steeds minder vaak contant geld in huis hebben en collec­tanten zo niet met geld over straat hoeven te lopen. Af­storten wordt bovendien steeds lastiger en duurder. 
Het fonds wijst er verder op dat doneren op deze manier vrij­blijvend en een­malig is: er worden bij de betaling geen gegevens aan KWF door­gegeven en je zit nergens aan vast.


Redactie Gorssel.nl
20 augustus 2022

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends