Laatste nieuws

Laatste oproep buurtAED’s

Bij een hartstilstand is er in de eerste zes minuten een Automatisch Externe Defibrillator (AED) nodig waar­mee eerste hulp kan worden verleend. In Gorssel hangen vijf AED’s die 24 uur per dag perma­nent bereik­baar zijn: bij de Hoofd­straat 45 (Den Oldenhof), Voorende 24, bij de flat hoek Rietdekkerweg/Elfuursweg, bij het Bos­restaurant in Joppe en in de Eesterhoek (Gorsselse Enk­weg).
AED 3 kleinIn Gorssel is dus nog onvoldoende dekking en zijn AED’s nodig om het dorp volledig te bestrijken. Het gaat hier om AED’s die 24 uur per dag beschik­baar zijn: ze zijn nodig voor de Manegebuurt, ’t Elfuur, Grooterkamp en de Vos­weg. 

Actie
AED 1 kleinEr loopt in Gorssel een actie van de Hartstichting en Philips om zoveel mogelijk buurten te voor­zien van een buurtAED. Kern­coördinator in Gorssel Carolien van Poecke heeft daarom een lokale actie voor de nog ontbrekende buurten opgezet. 
Er is per buurt € 2.735,- nodig, waarvan Philips € 1.075,- sponsort. De buurt moet dus zelf € 1.660 bij­dragen. Helaas is nog niet voor alle buurten het volledige bedrag binnen­gehaald, maar doneren kan nog steeds: tot 14 maart 2020. 

Doneren
AED 4 kleinDoneren is mogelijk via buurtaed (directe link). Zoek op Gorssel en kies daarna de gewenste buurt. Iedere buurt is gekoppeld aan een straat­naam. Voor de Manegebuurt is dit de Veldhofstraat (39 donateurs, nog € 615 nodig), voor ’t Elfuur de Elfuurs­weg (43 donateurs, nog € 205 nodig), Grooterkamp (35 donateurs, nog € 355 nodig) en de Vos­weg (30 donateurs, nog € 310 nodig).
U kunt ook storten op bankrekening NL13 RABO 0351 0491 26 t.n.v. Stichting AED Eefde-Gorssel, onder vermelding van de betreffende buurt.
Als het in een buurt niet lukt om voldoende geld bij elkaar te krijgen wordt de donatie terug­gestort.
De buurten rond de Voorende en de Gorsselse Enkweg hebben via deze actie al een AED kunnen aanschaffen.

Informatie
IAED 2 kleinnmiddels is de Stichting AED Eefde-Gorssel opgericht, die zich beijvert voor een goede spreiding van 24/7 AED’s en voldoende burger­hulpverleners. De stichting werkt aan een complete lijst AED’s, dus inclusief de AED’s die niet 24 uur beschikbaar zijn. Zie voor een voorlopige lijst de betreffende pagina op Gorssel.nl.
Verder organiseert de stichting cursussen voor hulpverleners. Op maandag 30 maart 2020 is er een cursus voor beginners en op donder­dag 2 april 2020 is er een herhalings­cursus. Opgave via het contactadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Dus: doneren kan nog steeds: tot 14 maart 2020. Maar dat is wel de laatste kans, want de actie loopt ten einde.


Redactie Gorssel.nl
29 februari 2020

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends