Laatste nieuws

Leden ‘Het Koerhuis’ exposeren in Trefpunt

TrefpuntKoerhuis 3De schilderijen in de hal van ’t Trefpunt zijn weer vernieuwd. Een tiental leden van de Gorsselse teken- en schilderclub ‘Het Koerhuis’ was aanwezig om te assisteren bij het ophangen van voorbeelden van hun werk.

TrefpuntKoerhuis 2Volgens Elly Kunst en Hans Terwisscha van Scheltinga die de exposities verzorgen, betreft het de ‘woensdag­middaggroep’ van ‘Het Koerhuis’. Zij komen op woensdag­middagen in Harfsen bij elkaar in het atelier van één van de leden voor een creatieve maar zeker ook gezellige bijeenkomst.

TrefpuntKoerhuis 1In de hal van ’t Trefpunt en in de doorloop naar Graaf Jantje en de Fitness Factory hangen momenteel zo’n dertig schilderijen. Er werden verschillende technieken gebruikt, zoals olieverf en acryl, pastel en aquarel. Ook de keuze van onderwerpen is heel divers, evenals de stijlen en het kleurgebruik.

Teken- en schilderclub ‘Het Koerhuis’, bestaat al zo’n 36 jaar. In de winter­maanden kunnen de leden op donderdag­morgen gezamenlijk schilderen in de Brinkzaal van de kerk in Gorssel en op woensdag­middag in Harfsen. Ook wordt incidenteel les gegeven door een gastdocent of door eigen leden. In de zomer­maanden gaat de club op donderdag­morgen naar buiten. Er worden dan mooie locaties gezocht waar men de schildersezel kan neerzetten en aan de slag kan gaan. Ook worden regelmatig tentoonstellingen georganiseerd.
  

 
Gorssel, 1 november 2018

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends