Laatste nieuws

Leden Kerngroep DOP stellen zich voor

Er is een nieuw DorpsOntwikkelingsPlan Gorssel 2018-2022 (kortweg: DOP) in de maak. Er is een kernwerkgroep gevormd en er zijn contacten met dorpsgenoten gelegd die informatie gaan verzamelen. Voordat Gorsselnaren hun visie, ideeën en opmerkingen over de toekomst van Gorssel aan deze kernwerkgroep toevertrouwen, willen ze natuurlijk weten wie de leden van de Kerngroep DOP zijn.


    dop logo rgb

    DOP1

    Kernwerkgroep van links naar rechts achterste rij: 
    Willem Jan Struyck, Ava van Baaren, Linda Sanders, 
    Erma Prins; voorste rij: Gerda Mulder en Sierk Plaat 

Kerngroep DOP
Hieronder stellen de zes leden van de Kerngroep DOP zich voor.

Ava van Baaren (49) runt samen met haar man, een geboren en getogen Gorsselnaar, een melkveehouderij in de Gorsselse uiterwaarden. Ook is Ava op verschillende terreinen actief als lid van de Protestantse Gemeente Gorssel/Epse. DOP-thema: zorg, welzijn en gezondheid.

Gerda Mulder (51) is eigenaar van ZigZag Wonen in antiek, sieraden en woninginrichting in het hartje van het dorp. Ze is lid van de ondernemersvereniging en woont twaalf jaar in Gorssel. DOP-thema: landschap en natuur.

Sierk Plaat (67) is agrarisch bedrijfseconoom met ervaring in met name Afrikaanse landen. Hij begeleidt nog steeds projecten in Afrika en Azië als vrijwilliger. Sierk woont al ruim 22 jaar in Gorssel met onderbreking van een verblijf in Tanzania, waar hij voor een bank werkte. Hij is politiek actief bij D66. DOP-thema: economie, bedrijvigheid, landbouw.

Erma Prins (70) ‘bewaakt’ al twaalf jaar bekend Gorssels erfgoed: Het Noorsche Huis. Binnen het sociaal domein en de ontwikkeling van P&O bij de overheid ligt haar werkervaring. Ze was ruim vijf jaar voorzitter van de WMO-adviesraad van de gemeente Lochem. Kunst en cultuur is haar passie als bestuurslid van de Gorsselse Kunstkring. DOP-thema: recreatie/toerisme, sport, cultuur.

Linda Sanders (56) is adviseur op het gebied van wonen, welzijn en zorg. Samen met haar man ontvangt ze gasten in de B&B aan de Joppelaan, waar ze sinds 2010 wonen. Linda zet zich in voor de politiek bij GroenLinks. Zij is bestuurslid van de Stichting JanBrand voor mensen met een licht verstandelijke of lichamelijke beperking. DOP-thema: wonen, leven, onderwijs, maatschappelijke voorzieningen.

Willem Jan Struyck (77) is gepokt en gemazeld in het bedrijfsleven als CEO van een groep chemische bedrijven. Geboren in Gorssel woonde hij enige tijd elders maar is nu al weer jaren terug op zijn geboortegrond. Willem Jan was politiek actief voor de VVD. Hij is medeoprichter van HC Epse, voorzitter LTC Gorssel en bestuurslid SV Epse. DOP-thema: verkeer, bereikbaarheid, mobiliteit.

De kerngroepleden doen het niet alleen. Vijftien dorpsgenoten hebben zich gemeld om met hen op stap te gaan en jan en alleman te vragen: wat gaat goed in Gorssel, wat kan beter en hoe dan. Zij stellen zich een volgende keer voor.

Speciale pagina op Gorssel.nl
Via berichten op Gorssel.nl, in De Gids en de Berkelbode zal de Kerngroep DOP in de komende maanden regelmatig laten weten wat zij doet en vooral de inwoners van Gorssel uitnodigen opmerkingen en suggesties mee te geven. In februari 2018 wordt er een brede dorpsbijeenkomst georganiseerd, waar iedereen zijn zegje kan doen. Eind november komt op Gorssel.nl een speciale DOP-pagina beschikbaar, waar reacties via Post-Its kunnen worden achterlaten.
Wie nu al ideeën of opmerkingen kwijt wil, kan een e-mail sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of een schriftelijke BIJdrage deponeren in de daarvoor bestemde ‘BIJenkorf’ bij Boekhandel Bechtle in Gorssel.


Gorssel, 10 november 2017

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends